Gündem

'Hayvan Hakları Raporu' ekimde yayımlanacak

Geniş kapsamlı bir rapor olduğu belirtilen çalışma Meclis'in tatile girmesi nedeniyle ekimde paylaşılacak

13 Temmuz 2019 12:10

TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu tarafından temmuz sonunda sunulması gereken rapor, Meclis'in tatile girmesi nedeniyle ekim ayında kamuoyu ile paylaşılacak.

Bianet'ten Ayşegül Özbek'in haberine göre Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Yel, raporda sokak hayvanları, yunus parkları, hayvanat bahçeleri, sirkler, pet shop'larlar, göçmen kuşlar, kaçak satışlar, av ve yaban hayatı olmak üzere pek çok konuyu ele alacaklarını söyledi.

3 Temmuz Çarşamba günü sıkça şikayet oldukları Büyükada'ya yerinde gözlem yapmak için gittiklerini söyleyen Yel, "Özellikle yaz ayları sonunda, turizm sezonu bitince ormana bırakılan, açlık ve susuzlukla mücadele etmek zorunda kalan ve ölüme terk edilen atlar var" dedi.

Hayvan hakları kanunu ile ilgili olarak ise 5199 No'lu Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu Tasarısını hatırlatan Yel şöyle devam etti:

"Bu taslak o zaman hayvan hakları savunucularının tepkisi yüzünden geri çekilmişti. Bizim yaptığımız çalışma ise yasama çalışması değil ama kanun oluşturacak geniş kapsamlı bir çalışma olacak."