Gündem

Hayvan Hakları Komisyonu'nun hazırladığı rapor 4 Ekim'de Meclis'e sunulacak

Komisyon, 8 Mayıs'tan bu yana, konunun uzmanlarından görüş aldığı 11 toplantı gerçekleştirdi

02 Ekim 2019 19:38

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı Mustafa Yel, "Komisyonumuz, Hayvan Haklarına ilişkin raporuna son şeklini veriyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde, TBMM Başkanlığı'na raporu teslim edeceğiz" dedi.

Hayvan haklarının korunması ile hayvanlara eziyet ve kötü muamelelerin önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Yel başkanlığında toplandı. Taslak rapor gözden geçirildiği komisyonda konuşan Yel, 8 Mayıs'tan bu yana 11 toplantı gerçekleştirildiğini, bu toplantılarda konunun uzmanı çok sayıda kişinin görüşlerinin alındığını, ayrıca incelemelerin yapıldığını aktardı. Taslak rapora son şeklini vereceklerini ifade eden Milletvekili Yel, şöyle konuştu:

"4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde, TBMM Başkanlığı'na raporu teslim edeceğiz. Kamuoyunun önemli beklentisi, işin yasalaşmasıdır. Bizler araştırma komisyonuyuz, bizim yaptığımız bir tespit ve öneri çalışmasıdır. Bu çalışmanın sonucunda da umuyorum ki yasa yapılırken bizim raporumuzdan da esinlenilerek, kamuoyu vicdanının da rahatlayacağı çözümlerin ve uygulamaların olabileceği bir dönem başlar. Hayvan hakları konusunda dünyaya örnek olacak çalışmanın yapılmasını arzu ediyoruz." (DHA)