Gündem

Hayko Cepkin: Madem söylediklerim manipüle ediliyor o halde daha net olayım, bir oyum Kılıçdaroğlu'na

05 Mayıs 2023 12:52

Şarkıcı Hayko Cepkin, 14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini duyurdu. Cepkin, “Madem söylediklerim manipüle ediliyor o halde daha net olayım. Bir oyum Kemal Kılıçdaroğlu’na, bir oyum CHP, TİP ya da İYİ Parti’ye” dedi.

Hayko Cepkin, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Mis gibi etik bir açıklama"

“Yasaklanan festivalleri, kaderine terk edilen, kapanan tiyatroları, salonları, intihar eden müzisyenleri, hala düzeltilmeyen saat yasaklarını, yapılamaz hale gelen üni. Şenliklerini ve nicelerini görmezden gelip, yapılan sahnelere minnet bekleyen, izin verdiklerine nimet gözü ile bakılmasını isteyenlere.. Parti adı zikretmeksizin kararsız seçmenin kararını verip gereğini yapmasını belirttim. Mis gibi etik bir açıklama. Çünkü şükür ki ‘her kesimden sevilen’ ve muhalif çizgisi DE bilinen birisiyim. Madem söylediklerim manipüle ediliyor o halde daha net olayım. Bir oyum Kılıçdaroğlu’na, Bir oyum CHP, TİP ya da İYİ Parti’ye.

“Kazansanız dahi muhalif kalacağım”

Bu seçim önemli bir dönemeçtir. Bu da net. Muhalefete de şunu belirteyim. Bu seçim kaybedilir ise, bu kez karşılarındaki en büyük muhalif olarak yerimi alacağımı da, arz ederim. Çünkü başarısızlığa ya da hayal kırıklıklarına artık tahammülümüz kalmamıştır. Kazansanız dahi muhalif kalacağım. Çünkü sahnede olmak, sanatçı olmak bunu gerektirir.”

Son konserinde kararsız seçmenlere seslenen Hayko Cepkin’in, "Son konserimiz olmamasını istiyorsanız, sandıkta ne yapacağınızı biliyorsunuz. Kararsız seçmen yoktur herhalde burada" sözleri gündem olmuştu.