Gündem

Hayırseverlerin desteği ile ilk kez ev sahibi olacak

Selen YALAZ/ANKARA, (DHA)- İZMİR'de çocukluğundan bu yana sokaklarda yaşayan, bir süredir de derme çatma bir barakada yaşama tutunan Nejat Altın (71), ilk kez ev sahibi olmanın sevincini yaşıyor

25 Aralık 2018 14:09

Selen YALAZ/ANKARA, (DHA)- İZMİR\'de çocukluğundan bu yana sokaklarda yaşayan, bir süredir de derme çatma bir barakada yaşama tutunan Nejat Altın (71), ilk kez ev sahibi olmanın sevincini yaşıyor. Altın, hayırseverlerin desteği ile yaptırılan konteyner evine 1 hafta içinde kavuşacak. 
İzmirli Nejat Altın, çocuk yaşta anne ve babasını kaybetti. Akrabası da bulunmayan Altın, küçük yaşlardan itibaren sokaklarda ve otobüs duraklarında kaldı. Şu anda 71 yaşında olan Altın, bir süre önce bir hayırsever tarafından kaldığı otobüs durağında fark edilerek boş arazideki derme çatma barakaya yerleştirildi. Ancak yağmur suyu geçiren ve oldukça eski barakada kış aylarında donma tehlikesi bulunan Altın, belediyenin huzurevine yerleştirilme teklifini de \"Ben orada yaşayamam, yıllardır sokaklarda yaşamaya alıştım, orada ölürüm\" diyerek geri çevirdi.
HAYIRSEVERLERDEN KONTEYNER EV
Bunun üzerine çevredeki hayırseverler, Altın için konteyner ev yaptırmak için bir araya geldi. Hayırseverlerin desteği ile yaptırılan bir oda, banyo ve tuvaletten oluşan konteyner ev tamamlanmak üzere. Hayırsever Cengiz Altın\'ın arazisine monte edilecek konteyner evine kavuşmak üzere olan Altın, hayatında ilk kez ev sahibi olacağı için mutlu olduğunu söyledi. Ayağındaki sağlık sorunu nedeni ile kendisine verilen tekerlekli sandalye ile dolaşabilen Altın, \"Konteyner ev bir hafta içinde tamamlanacak. Çocukluğumdan bu yana sokaklarda yatıp kalktım. Hayatta hiç kimsem yoktu; ancak şimdi kocaman bir ailem oldu\" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir