Dünya

Havayolu şirketinin yanlış uçuşa yerleştirdiği köpek hayatını kaybetti

19 Mayıs 2024 09:23

T24 Dış Haberler

Brezilya'nın São Paulo kentinden Mato Grosso eyaletine seyahat etmesi planan bir evcil köpek, havayolu şirketi tarafından yanlış uçuşa yerleştirildi. 

Köpeğin sahibi João Fantazzini, köpeği Joca'nın yaklaşık iki buçuk saat sürmesi gereken uçuşun yerine 8 saatlik farklı bir lokasyona gönderildiğini söyledi. 

Fantazzini, köpeğinin kargo ambarında, kavurucu sıcakta, sıkışık bir kafeste tutulduğunu iddia ediyor. 4 yaşındaki köpeğin, suya sınırlı erişimle 8 saat boyunca kafeste kaldığı öne sürüldü.

João, São Paulo'da köpeğinin geri gönderilmesini beklerken cansız bedenine ulaştı. Öfkeli sahibi, yavrunun ölümünden Brezilyalı havayolu şirketi GOL'u sorumlu tuttu. 

João şunları söyledi: "Bir sorun olduğunu söylediler. Ülkenin diğer ucuna gönderildiğini öğrendiğimde paniğe kapıldım ama çalışan bana iyi olduğunu söyledi ve onunla São Paulo'da buluşmam için bana bir dönüş bileti verdi. Döndüğümde cansız bedeniyle karşılaştım" 

Havayolu yaptığı açıklamada, Joca'nın ölümünden "derin üzüntü duyduklarını" ifade etti. Joca'nın kesin ölüm nedeni henüz belirlenmedi. 

Ölümün ardından havayolu, kargo ambarlarında veya uçak kabinlerinde köpek ve kedi taşıma hizmetini 30 gün süreyle askıya aldı.