Dünya

Havayolu şirketi Qantas, işçi yokluğu nedeniyle yöneticilerinden bagaj görevliliği yapmalarını istedi

08 Ağustos 2022 07:30

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, işçi yokluğu nedeniyle yönetici görevleri yürüten çalışanlarına yüksek profilli rollerini geçici olarak bırakıp bagaj görevlisi olarak görev yapma çağrısında bulundu. 

Havayolunun operasyon direktörü Colin Hughes, çalışanlara gönderdiği bir notta 3 ay boyunca şirketin acil plan görevinde yer almayı kabul eden kişilerden niyet mektubu beklediklerini ifade etti

"Katılma kararı verenler eğitim görecek ve Sidney ile Melbourne'daki rampalarda görev yapacak" yazan Hughes, bu yeni isimlerin ağustos ayı ortasından itibaren bagaj görevlilerine destek vereceğini belirtti. 

Avustralya basınına göre bavulların incelenmesi, ayrılması ve taşınması için müdür pozisyonundaki 100 kadar kişi sahaya çekilecek. Hughes, yönetici görevlerindeki isimlerin geçici süreyle bagaj görevlisi olması durumunda müdüriyet görevlerini yapmasına gerek olmayacağını belirtti. 

Köklü hava yolu şirketi Qantas son zamanlarda sıkça iptal edilen veya rötar yapan uçuşlarla gündeme geliyor; kayıp bavullar ve uzun sıralar nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuluyordu.

Qantas, yaşanan sorunları gelecek ay daha az uçuş planlayarak ve daha çok insanı görevlendirerek çözmeyi planlıyor.