Gündem

Hatice Cengiz: Kaşıkçı kimsenin ona Türk topraklarında zarar vermeye cesaret edemeyeceğinden emindi

27 Temmuz 2019 11:04

T24 Dış haberler

2 Ekim 2018'de İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen muhalif Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, "Kaşıkçı kimsenin ona Türk topraklarında zarar vermeye cesaret edebileceğini düşünmüyordu" diye konuştu. 

Financial Times'a konuşan Cengiz, Kaşıkçı cinayetine karşı dünyanın sessiz kalmasıyla ilgili olarak, "Eğer dünya şimdi konuşmuyorsa ne için konuşacak? Eğer bu iğrenç suçu işlemenin bir cezası yoksa güvende olan kimse var mı?" diye sordu. Cengiz, Kaşıkçı'nın hayatının son anlarında yaşananları netleştiren ses kaydını dinlemeye dayanamadığını söyledi.

ABD'nin cinayete verdiği tepkinin bir "skandal" olduğunu ifade eden Cengiz, geçen ay BM raportörü Agnes Callamard tarafından hazırlanan raporun umut verici olduğunu ancak uluslararası bir soruşturma başlatılması tavsiyesinin kabul edileceğine dair bir işaret olmadığını ifade etti. Cengiz, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 üyesi nerede? Muhammed bin Selman sorumlu mu? Bilmek istiyorum, cinayet emrini kimin verdiğini anlamak istiyorum" dedi. 

TIKLAYIN-BM’nin Kaşıkçı raporunda Türkiye’ye çağrı: Basın özgürlüğünü temsil eden bir heykel dikin!

Cengiz, daha önce nişanlısına "En kötü ne olabilir?" diye sorduğunu ve Kaşıkçı'nın "KaçırılabiliriM, pasaportuma el konulabilir, hapse girebilirim" diye cevap verdiğini aktardı. Cengiz bu sözlerinin ardından, "Kaşıkçı kimsenin ona Türk topraklarında zarar vermeye cesaret edemeyeceğinden emindi" diye konuştu.