Gündem

Hatay'da yarın şebekeye kontrollü olarak su verilmesi planlanıyor

Hatay'da yarın şebekeye kontrollü olarak su verilmesi planlanıyor.

08 Şubat 2023 18:46

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki su üretim tesisi ve bir içme suyu arıtma tesisinin devreye alınması için makine, ekipman ve teknik destek sağladı. ASAT ekipleri, Hatay’da yarın sabah saatlerinde kontrollü olarak şebekeye kullanma suyu verilmesini planlıyor.

ASAT ekipleri deprem bölgesinde 46 araç ve 80 personel ile çalışmalarını sürdürüyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hatsu Genel Müdürlüğü’ne ait iki su üretim tesisi ve bir içme suyu arıtma tesisinin devreye alınması için makine ekipman sağlayan ASAT ekipleri, Hatay’da yarın sabah saatlerinde kontrollü olarak şebekeye kullanma suyu verilmesini planlıyor.

Ekipler, bölgedeki arazözler ile kaynak ve sondajlardan elde edilen temiz içme suyunu afetzedelere ulaştırıyor. Hatay’da içme suyu ile ilgili çalışan ekip, su ve kanalizasyon ile ilgili sorunlar çözüldüğünde depremin etkilediği diğer illerde çalışmalarını sürdürecek.(ANKA)

TIKLAYIN I CANLI BLOG | Kahramanmaraş merkezli en büyüğü 7,7 olan depremler 10 ilde yıkım getirdi: Can kaybı artmaya devam ediyor; Türkiye yasta!