Gündem

Hatay'da şüpheli kadın ölümü: Balkondan düşen Nazlı K.'nın eşi tutuklandı

Hatay'da balkondan düşen kadın hayatını kaybetti, evli olduğu erkek tutuklandı

09 Eylül 2023 19:16

Hatay'ın Arsuz ilçesinde balkondan düştüğü iddia edilen kadın hayatını kaybederken, evli olduğu erkek tutuklandı.

Hatay'ın Arsuz ilçesinde Karaağaç Şarkkonak Mahallesi'nde Nazlı K.'nın evinin balkonundan düştüğü ihbarı üzerine bölgeye 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekibince yapılan kontrolde Nazlı K'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Olayla ilgili çalışma başlatan polis, Nazlı K.’nın evli olduğu U.K'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen U.K, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. (AA)

TIKLAYIN - TKDF: Ağustos ihbar hattına gelen çağrılardan yüzde 42’si "eş şiddeti"

Ev içi şiddet ihbarında artış

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun (TKDF) yayınladığı rapora göre; ağustos ayında ihbar hattına gelen ve yeni kayıt açılan toplam 92 şiddet vakasının 71’i ev içi şiddet oldu.

Bunların yüzde 42’si ise eş şiddeti ihbarları olarak kaydedildi. 

Çağrıların yüzde 3,45’i cinsel şiddeti ihbar etti 

Ağustos 2023 ayı içerisinde Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na ihbarı gelen ve yeni kayıt açılan toplam 92 şiddet vakasının 71’i ev içi şiddet ihbarıdır. Bu şiddet ihbarlarının 42’si eş şiddeti ihbarlarıdır. 20 çağrı sığınak talebinde bulunmuştur. Acil müdahale gerektiren 6 vaka ihbarı olmuştur. 71 çağrıya hukuki bilgilendirme yapılmıştır. 37 çağrı karakola, 14 çağrı ise barolara yönlendirilmiştir. Ağustos ayı içerisinde hatta gelen şiddet ihbarlarında belirtilen maruz kalanların yaşları 2-65 arasında değişmiştir. Gelen aramalar göstermektedir ki, ev içi şiddetin maruz kalanlarının büyük çoğunluğu kadınlardır (yüzde 82,2). Bu oranı yüzde 5,5 ile çocuklar izlemektedir. İhbar edilen şiddet vakalarının önemli çoğunluğu psikolojik ve fiziksel şiddet vakalarıdır (psikolojik şiddet yüzde 43,68; fiziksel şiddet yüzde 35,63). Bu şiddet türlerinin dışında gelen çağrıların yüzde 11,49’u sosyal şiddet, yüzde 3,45’i cinsel şiddet ve yüzde 5,75’i ekonomik şiddeti ihbar eden çağrılar olmuştur.

Eşler yüzde 42,9 ile saldırganlar içerisinde en geniş grubu oluşturuyor

Gelen çağrılar şiddetin en güvenli yer olduğunu varsaydığımız ev içerisinde kadınların hayatlarını paylaştıkları eşler ve diğer aile bireyleri tarafından uygulandığını göstermektedir. Eşler yüzde 42,9 ile saldırganlar içerisinde en geniş grubu oluşturmaktadır. Eşleri, yüzde 14,3 ile babalar takip etmektedir. Aile içerisinde genel anlamda anne, baba, ağabey, abla, kız ve oğlan çocuklar şiddet uygulayanlar olarak mağdurlar ya da ihbarda bulunanlar tarafından belirtilmiştir.”