T24 Haber Merkezi
Hatay'daki farklı sektör temsilcileri, 6 Şubat depremi sonrası başlatılan mücbir sebep halinin süresiz olarak uzatılmasını talep ediyorlar.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, mevcut mücbir sebep süresinin yetersiz olduğunu ve kalıcı çözümler gerektiğini vurguladı. Antakya Gazetesi'nin aktardığına göre, Çinçin, "Asrın felaketine uygun tedbirler alınmalı. Bu insanlar afetten çıktı, şimdi iş yerlerini kurtarmaya çalışıyor. Beyanname istemek adil değil," diyerek, Cumhurbaşkanı'ndan da destek beklediklerini ifade etti.
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Aziz Fatih Yılmaz da, 30 Kasım 2024'te sona erecek mücbir sebep süresinin yetersiz olduğunu belirtti ve "Hayat normalleşene kadar bu sürenin uzatılması gerekiyor," dedi.
Antakya Mobilya Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı İsa Kapan ise, mobilya sektörünün depremden ağır şekilde etkilendiğini ve işletmelerin yeniden ayağa kalkmasının zaman alacağını söyledi. Kapan, "İlçelerimizdeki yaşam normale dönene kadar mücbir sebep halinin sürmesi hayati," diye ekledi.
Ayrıca, Hatay Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Jale Marufoğlu, kentteki altyapı ve barınma sorunlarına dikkat çekerek, mali müşavirlerin ve mükelleflerin güçlüklerini dile getirdi. Marufoğlu, "Ofis ve konut eksikliği nedeniyle mükellefler vergi ödemekte zorlanıyor," şeklinde konuştu.
Hatay'ın yeniden inşa sürecinde ekonominin canlandırılabilmesi için mücbir sebep süresinin süresiz uzatılması yönünde çağrılar artarken, bölge temsilcileri kalıcı çözümler ve geniş kapsamlı destek paketleri bekliyor.