Gündem

Hatay'da hayatını kaybeden DEVA Partili Yusuf Yurdal, 3 yıl önce uyarmış: Deprem, Hatay'ın felaketi olur; tedbirler artırılmalı

15 Şubat 2023 15:16

10 ilde büyük yıkıma neden olan, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay'da hayatını kaybeden DEVA Partisi Hatay İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yurdal'ın 3 yıl önce deprem uyarısı yaptığı görüldü. 

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı yerlerden biri de Hatay oldu. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremde DEVA Partili Yusuf Yurdal da enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. 

Yurdal'ın 3 yıl önce attığı tweet'te deprem uyarısı yaptığı ve tedbirlerin artırılması gerektiğini söylediği görüldü. 

Yurdal'ın yaptığı paylaşımda, "Hükümet ve belediyeler ortak çalışarak tedbirleri arttırmalı, aksi halde meydana gelecek bir deprem Allah korusun Hatay’ın felaketi olur. İnsan hayatını siyasi çekişmeler uğruna tehlikeye atamayız. #DepremHatay #Hatay" ifadeleri yer aldı. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Yurdal'ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu tweet'i şimdi gördüm... Keşke haklı çıkmasaydı Yusuf. Keşke yine o sıcak gülümsemesiyle yanımızda olsaydı" dedi.