Gündem

Hatay’da enkaz altından kurtarılan Beşiktaş taraftarı Kerem'e itfaiyecilerden maç sözü

Hatay’da enkazdan çıkartılan Kerem'e itfaiyecilerden Beşiktaş maçına gitme sözü

09 Şubat 2023 21:12

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri, Hatay’da can kurtarmaya devam ediyor. Ekipler, Hatay'ın Defne ilçesinde, oturdukları evde annesiyle birlikte 4 gün boyunca enkaz altında kalan Kerem'i de kurtardı. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu belirten Kerem’e İtfaiye Çavuşu, birlikte maça gitme sözü verdi.

İBB İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) irtibatlandırdığı Hatay’da can kurtarmaya devam ediyor. Defne’de oturdukları evin enkazında sıkışıp kalan Kerem ve annesi Nazlı, felaketin 85'inci saatinde İBB ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu söyleyen Kerem’e sıkıştığı enkazdan çıkarıldıktan sonra hastaneye kaldırıldığı sırada sedyede İtfaiye ekiplerinin Çavuşu maça götürme sözü verdi. 

İstanbul İtfaiyesi, İGDAŞ ve gönüllüler ile yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda 33 yaşındaki Muhammed El Halef de enkaz altından kurtarılarak ambulansa teslim edildi.

İBB ekiplerinin Odabaşı Mahallesi, Odunluk Apartmanı’nda enkaz altında kalan Meltem Umam'ı da sağ olarak çıkarmayı başardı. Antakya’nın Gazi Mahallesi Karanfil Sokak'ta bulunan bir enkazdan da Sevim Nihadioğlu adlı bir vatandaş çıkarıldı. (ANKA)