Gündem

Hatay Cezaevi'nde operasyon: Firar girişimine ateşle karşılık verildi, üç mahkum öldü

Açılan ateş ve arbede nedeniyle 12 tutuklu ve hükümlü yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan üçü hayatını kaybederken, cezaevi kullanılamaz hale geldi. Cezaevinde kalan 390 tutuklu ve hükümlü çevre illerdeki cezaevlerine nakledilmeye başlandı

08 Şubat 2023 21:55

T24 Ankara

Kahramanmaraş merkezli depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Hatay T Tipi Cezaevi'nde dün (7 Şubat) öğle saatlerinde koşullara tepki göstererek, ailelerini görmek isteyen mahkûmlardan bir bölümü koğuşları ateşe verdi. Bu sırada 250'ye yakın mahkûmun kaçmaya çalıştığı iddia edildi. Firar girişimine jandarmanın silahla müdahalesi sonucu üç mahkûm hayatını kaybetti.

Adalet Bakanlığı kaynakları ve yerel kaynakların verdiği bilgilere göre olay dün öğle saatlerinde başladı.

Ailelerine gitmek isteyen tutuklu ve hükümlüler iki ayrı blokta koğuşları yaktı. İsyan ve yangının büyümesiyle yaklaşık 250  tutuklu ve hükümlünün cezaevinden kaçmaya çalıştığı öne sürüldü.

Savcılığın talimatıyla jandarma olaylara müdahale için cezaevine girdi.

Jandarmanın grubu ateş ederek durdurduğu, daha sonra arbede yaşandığı belirtildi. Açılan ateş ve arbede nedeniyle 12 tutuklu ve hükümlü yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan üçü hayatını kaybederken, cezaevi kullanılamaz hale geldi.

Cezaevinde kalan 390 tutuklu ve hükümlü çevre illerdeki cezaevlerine nakledilmeye başlandı.

Benzer olayların Kahramanmaraş ve Malatya cezaevlerinde de yaşandığı öne sürülmüş ancak bakanlıktan bir açıklama yapılmamıştı.