Gündem

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan çöken Rönesans'la ilgili yeni açıklama: Ruhsatta belediyemizin hiçbir dahli yok, farklı yönlere çekmek vicdansızlık

11 Şubat 2023 18:35

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'la ilgili "İdealist bir insan" sözleri tartışılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan yeni açıklama geldi. T24'ün sorusunu yanıtlayan Savaş, "Benim merkez ilçe belediye başkanlığım sırasında Ekinci belediye başkanlığı tarafından ruhsatı verilen ve 2013’te açılan bir bina bu. Belediyemizin hiçbir dahli olmayan bir binayla ilgili konunun farklı yönlere çekilmesi tek kelimeyle vicdansızlıktır" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Show TV yayınına bağlanarak yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığı Rönesans Rezidans ve müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun'la ilgili konuşmuştu. Savaş'ın "Orası Eski Mimarlar Odası Başkanımızın yaptığı bir bina. Büyük ihtimal deprem yönetmeliğine göre yapmıştır" sözleri eleştiri konusu olmuştu.

"Ruhsatı Ekinci Belediyesi verdi"

Eleştirilere  ilişkin T24'ün sorusunu yanıtlayan Savaş, şunları söyledi:

"Çok büyük bir felaketin tam ortasındayız, kıyameti yaşadık.. Bakın yıkılan bina sayımız ortada, burada sizin kanalınızla bir duruma açıklık getirmek istiyorum, Büyükşehir yasası 2013’te çıktı ve 31 Mart 2014’ten itibaren geçerli oldu. Şu an bir bina üzerinden bir tartışma sürüyor, Bu binanın ruhsatı 2012’de verilmiş benim merkez ilçe belediye başkanlığım sırasında Ekinci Belediye başkanlığı tarafından ruhsatı verilen ve 2013’te açılan bir bina bu.

"Tek tek hesabı sorulmalıdır, sorulacaktır da"

Yani belediyemizin hiçbir dahili olmayan bir binayla ilgili konunun farklı yönlere çekilmesi tek kelimeyle vicdansızlıktır. Böylesi bir felakette ihmali olan herkesten elbette hesap sorulacaktır, ancak Gün enkaz altında kalan canlarımızı kurtarma günüdür. Önceliğimiz; barınma sorunu yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Hep birlikte ocusu şucusu demeden belediyeler hükümet el birliğiyle çözüm üretme günü, ter dökme günüdür. Ama elbette işini hakkıyla yapmayan müteahhitinden bürokratına herkesten bu halkın acısının tek tek hesabı sorulmalıdır sorulacaktır da.

"Halkın hakkını sonuna kadar arayacağım"

Hatay Atatürk’ün ve  hepimizin şahsi meselesidir. Benim memleketim, babaocağım, çocukluğum, gençliğim, ideallerim, her bir metrekaresinde anılarım olan Hatay’ım böyle büyük bir afet yaşamışken bu şehrin belediye başkanı olarak sokak sokak Hatay’ı yeniden doğrultmak boynumun borcudur. Hesap sorma günü de gelecektir ve bu halkın hakkını sonuna kadar arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın."

TIKLAYIN | Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan Rönesans Rezidans açıklaması: Ne belediye ne mevzuat ne bu işi yapan insanlar çok sorgulanırsa onlara yazık etmiş oluruz