Gündem

Hastasından doktora şiddet: Kafasını masaya ve duvara vurdu!

Bakan Koca: Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın

23 Şubat 2022 08:43

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Nöroloji Uzmanı Doktor  Ebru Ergin, 'farklı bir ilaç yazmadığı' gerekçesiyle hastası tarafından darp edildi. Ergin, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı.

DHA'nın aktardığına göre olay, dün sabah saatlerinde Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji polikliniğinde meydana geldi. Henüz isim öğrenilemeyen kadının, tedavi olmak için hastaneye gitti. Nöroloji uzmanı Doktor Ebru Ergin'e tedavi olan hasta, doktordan farklı bir ilaç yazmasını istedi. Doktor Ergin, ilacı yazabilmesi için özel rapor alınması gerektiğini belirterek ilacı yazmadı. Bunun üzerine hasta ve doktor arasında tartışma çıktı. Bu sırada hasta, Doktor Ergin'in kafasını masaya ve duvara vurdu. Hasta daha sonra da Ergin'in darp etmeye başladı. Ergin, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayın ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, yaptığı açıklamada, "Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nörolog bir arkadaşımız, görevinin gereği bir davranışı üzerine insanlık dışı şiddete maruz kalmıştır. Sağlık hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet suçlularını gözümüz uzun süreler görmeyecek. Yerleri hapistir" dedi.