Gündem

Hastane güvenlik görevlilerinden kanser tedavisi gören hastaya darp

06 Ekim 2023 13:54

Elvan Yılmaz

Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde hastane güvenlik görevlileri kanserli hastayı darp ettiler.

Dün gece yaşanan olayda güvenlik görevlilerinin saldırısında vücudunun çeşitli yerlerinden darp edilen Elif B, olay sonrası darp raporu alıp karakola şikâyette bulundu.

Elif B. yaklaşık iki yıldır kanser tedavisi gördüğünü, dün gece halsizlik şikâyeti ile hastanenin acil servisine gittiğini ifade ederek, “Hastanenin acil servisine gittiğimizde güvenlik görevlileri birine şiddet boyutunda müdahale de bulunuyorlardı, bende haliyle vatandaşın durumuna üzüldüm ve o anda telefonla görüntü almaya başladım. Güvenlik görevlilerinden bir tanesi benim çekim yaptığımı görünce engellemeye ve telefonumu almaya çalıştı, vermeyince saldırı başladı” dedi.

Kendisine vuran güvenlik görevlisine kanser tedavisi gördüğünü vurmamasını istediğini dile getiren Elif B. ancak buna rağmen vurmaya devam edildiğini göğsüne ve vücudunun çeşitli yerlerine yumruk darbeleri aldığını ileri sürdü.

Elif B. yanındaki yakınının güvenlik görevlilerini engellemeye çalışırken aynı kişilerin darbına maruz kaldığını kaydederek, “O anda bayılıp yere düşmüşüm. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, benim bayılmama bile aldırış edilmeden yakınıma saldırı devam etmiş, orada bulunan jandarmalar beni yerden kaldırmışlar. Olay sonrası gözümü acil serviste actım. Tedavim tamamlandıktan sonra yakınım ile Çarşı Polis Karakolu'na giderek bizi darp eden güvenlik görevlilerinden şikâyetçi olduk. Ayrıca her ikimizde darp raporu aldık” ifadelerini kullandı.