Dünya

Hastaların serum torbalarına zehirli sıvı enjekte eden doktor yakalandı

17 Nisan 2024 13:43

T24 Dış Haberler

Bir doktor, serum torbalarına zehirli sıvı ve yanlış ilaç enjekte ederek hastaları zehirlemekten suçlu bulundu.

Dallas, Teksas'ta anestezi uzmanı olan Dr. Raynaldo Ortiz, 12 kişilik jüri kendisine karşı yöneltilen suçlamalarla ilgili savunma yapmadı. 

11 hastanın serum takıldıktan dakikalar sonra kalp krizi geçirmesi hastanede şüphe yarattı. Ardından Ortiz'in serum torbalarına tehlikeli maddeler karıştırdığı iddia edilen video görüntüsü yakalandı. 

Savcılar, Ortiz'in 2019, 2021 ve 2022'de iş yerlerinde çeşitli nedenlerden dolayı aldığı disiplin cezalarına karşılık misilleme yaptığını iddia etti. 

Dr Raynaldo Ortiz, ciddi bedensel zarara yol açacak şekilde tıbbi ürünlere müdahale etmekten suçlu bulundu. 

Zehirli serum kullanılan fakat hayatta kalan hastalardan biri olan 18 yaşındaki Jack Adlerstein, bir motosiklet kazasında kırılan burnunu düzelttirmek için ameliyat oldu. Operasyon esnasında kalp atış hızı, cerrahın ve anestezi uzmanının daha önce hiç tanık olmadığı sayılara fırladığında, Adlerstein'ın prosedürü beklenmedik bir hal aldı. Akciğerleri sıvıyla doldu ve nabzı kaybedildi. O esnada operasyonda bulunan bir doktorun, başka bir hastasıyla benzer bir durum yaşaması ve serum torbasının değiştirilmesini talep etmesi Adlerstein'ın hayatını kurtardı.

ABD Başsavcısı Leigha Simonton, "Dr Ortiz kendisini bir şifacının beyaz önlüğüne büründürdü fakat insanların acılarını iyileştirmek yerine onlara acı verdi" diye konuştu. 

Ortiz ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya.