Dünya

Harvard Tıp Fakültesi'nin morg müdürü kadavra parçalarını satmakla suçlanıyor

20 Haziran 2023 15:42

T24 Dış Haberler

Harvard Tıp Fakültesi'nin eski morg müdürü Cedric Lodge ve eşi, insan kalıntılarını çalmak ve satmakla suçlanan beş kişi arasında yer aldı.

Independent'ın haberine göre, Pennsylvania'da federal savcıların yaptığı açıklamada 6 Mayıs'ta işten çıkarılan Lodge'un okula bağışlanan kadavralardan "kafa, beyin, deri ve kemik" çaldığı iddia edildi.

İddiaya göre, Lodge eşiyle birlikte vücut parçalarını Pennsylvania ve Massachusetts'teki alıcılara sattı ve bir örnekte insan cildini tabaklayarak deri haline getirmeyi amaçlayan müşterilere posta yoluyla gönderdi.

Daha büyük bir karaborsanın da parçası olan şebekenin 2018'den 2022'ye kadar beş yıl boyunca devam ettiği iddia edildi.

Boston'da 1995'te Harvard tarafından işe alınan Lodge'un, potansiyel alıcıların zaman zaman hangi parçaları satın alacaklarını seçmeleri için okulun morguna girmelerine izin verdiği iddialar arasında.

Kadavraların Harvard Tıp Fakültesi'ne çeşitli kişi ve kurumlardan bağışlandığı ve eğitim, öğretim ya da araştırma amacıyla kullanıldığı, kullanımı bittikten sonra genellikle yakıldığı ve küllerin ailelere teslim edildiği ya da bir mezara gömüldüğü ifade edildi.

Harvard Tıp Fakültesi dekanları tarafından 14 Haziran'da yapılan "İğrenç bir ihanet" başlıklı açıklamada, federal yetkililerin Bay Lodge'u "ahlaki açıdan kınanacak faaliyetlerde bulunmakla" suçladıkları belirtildi.

Sosyal medya hesaplarında "ürpertici bebekler, tuhaflıklar" ve "kemik sanatı" reklamları yapan Katrina Maclean adındaki bir suç ortağının da Kat's Creepy Creations adlı bir mağaza işlettiği ifade edildi. Hesaplar, Maclean'in oyuncak bebekleri gotik ve korku ürünlerine dönüştürme konusunda uzmanlaştığını ortaya koydu.