Dünya

Harvard morg hırsızları çetesi: Vücut parçalarını çalıyor, beyinleri satıyor, insan etini deriye dönüştürüyorlar

22 Ocak 2024 09:14

T24 Dış Haberler

ABD'de bir hırsızlık çetesinin üyelerinin Boston'daki Harvard Tıp Fakültesi morgundaki kadavraları çaldığını ve vücut parçalarını ülke çapındaki bir alıcı ağına sattığı ortaya çıktı.

Scranton, Pensilvanya'daki büyük jüri tarafından sunulan iddianamelerde, morg müdürü Cedric Lodge  eşi Denise Lodge hedef alındı. Massachusetts'de yaşayan Katrina Maclean ile West Lawn ve  Pennsylvania'da ikamet eden Joshua Taylor da eyaletler arası çalıntı kadavra taşımakla suçlandı. 

Federal savcılar tarafından yapılan açıklamada, "Cedric Lodge'un zaman zaman Maclean ve Taylor'ın Harvard Tıp Fakültesi'ndeki morga girmelerine ve ne satın alacaklarına karar vermek için kadavraları incelemelerine izin verdiği, Taylor'ın ise çalıntı kadavraları Pennsylvania'ya naklettiği" belirtildi. 

İddianameye göre Cedric Lodge "beyin, deri, kemik ve diğer insan kalıntıları da dahil olmak üzere bağışlanan kadavraların parçalara ayrılmış kısımlarını üniversitenin bilgisi veya izni olmadan" çaldı.

Mahkeme belgeleri, kendisinin ve eşinin, çalınan kadavraların satışı ile ilgili olarak, web siteleri ve cep telefonları aracılığıyla alıcılara ulaştığını ortaya çıkardı. 15 sayfalık iddianamede vücut parçalarının tam olarak ne amaçla satın alındığına dair ayrıntılara yer verilmedi ancak Maclean'ın Pennsylvania'daki bir adama insan eti gönderdiğinden ve "eti deriye dönüştürdüğünden" bahseden konuşmalarına rastlandı. 

İddianamede, Taylor'ın 3 Eylül 2018'den 12 Temmuz 2021'e kadar PayPal hesabına Cedric Lodge'un Harvard'dan çaldığı insan kalıntıları için toplam 37 bin 355 dolar tutarında 39 elektronik ödeme gönderdiği belirtildi. Taylor'dan gelen bir ödemenin işlem açıklamasında "braiiiiins" yazıyordu.

Harvard Tıp Fakültesi yaptığı açıklamada, "Başkalarını iyileştirmeye ve onlara hizmet etmeye adanmış bir topluluk olan kampüsümüzde bu kadar rahatsız edici bir şeyin olabileceğini öğrenmek bizi dehşete düşürdü. Bahsi geçen olaylar, vücutlarını bilim için Harvard Tıp Fakültesi'ne bağışlamayı seçen bireylerin her birine ihanettir" denildi.