Dünya

Hansel ve Gratel hikâyesi; ormanda kaybolan çocukların izi çikolatayla bulundu

"Biz sadece ormanda biraz gezmek istemiştik. Ekmek yerine yanımıza bol bol gofret aldık"

05 Mart 2019 08:53

Ormanda kaybolan iki küçük kardeş, Hansel ve Gretel masalındaki gibi bulundu. Ekmek kırıntıları yerine yanlarına aldıkları gofretlerin paketlerinden yerleri tespit edildi.

ABD California eyaletine bağlı Humboldt kentinde yaşayan Carrico ailesi, cuma öğleden sonra kızları Leia (8) ve Caroline’in (5) evde olmadığını fark etti. Orman yakınında yaşadıkları için tek başlarına dışarı çıkmaları yasak olan iki küçük kardeş için hava ve karadan gönüllülerin de katıldığı arama operasyonu başlatıldı. İkinci gün, önce ayakkabı izlerine rastlandı, sonra da gofret paketlerine. Paketler kızların izine ulaştırdı. Kaybolmalarının üzerinden geçen 44 saat sonra, evlerinden 2.2 kilometre uzaktaki bir mağaranın içinde mucize eseri sapasağlam bulundular.

Leia, “Evden çıkmamıza izin yoktu. Biz sadece ormanda biraz gezmek istemiştik. Ekmek yerine yanımıza bol bol gofret aldık” dedi. İki kardeş annelerini görünce sevinçten ağlamaya başladı. Leia ve Caroline kardeşlerin başına gelenler akıllara dünyaca ünlü masal 'Hansel ve Gretel'i getirdi. Masalda ormanda yürüyüşe çıkan iki kardeş arkalarında ekmek kırıntısı bırakıyordu.