Gündem

Hande Fırat: Önlem alalım, panik yapmayalım

"Tarih boyunca Türkiye’nin kendi hayati ulusal çıkarları için ABD karşı karşıya geldiğini ve yaptırımlara maruz kaldığını hatırlatalım"

04 Haziran 2019 12:08

Hürriyet yazarı Hande Fırat, S-400'lerle ilgili yazdı. Fırat, ABD Başkanı Donald Trump'ın hava savunma sistemini Türkiye'ye satmayan o dönemki yönetimi sorumlu tuttuğu ve Türkiye'ye hak verdiğini iddia etti. Fırat, tarih boyunca ulusal çıkarları için ABD ile karşı karşıya geldiğini ve panik yapılmaması gerektiğini savundu.

Fırat'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ve son olarak, iki önemli noktanın daha altını çizelim. Haziran ayının sonunda Japonya’da yapılacak G-20 zirvesinde ikili görüşmelerin önemli olacağını belirtelim. Gözler Trump-Erdoğan görüşmesinde olacak. Bir diğer önemli nokta ise S-400’ler konusunda paniğe kapılmadan önce Türk-Amerikan ilişkilerinin tarihini ve seyrini hatırlamak gerekiyor. Bu seyri sonraki yazılarımızda ayrıntıları ile inceleyeceğiz.

Ama bitirirken tarih boyunca Türkiye’nin kendi hayati ulusal çıkarları için ABD karşı karşıya geldiğini ve yaptırımlara maruz kaldığını, bunları atlattığını hatırlatalım. Kısacası tüm gerçeklerimizi bilelim, önlemlerimizi alalım ama mutlaka birlikte ayakta duralım, “panik” yapmayalım."