Gündem

Hamile kadını sokak ortasında dövdü, herkes izledi: Adalet Bakanı Tunç'tan açıklama

"Kadına şiddet, sebebi ne olursa olsun asla kabul edilemez"

22 Ağustos 2024 06:10

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Manisa’nın Akhisar ilçesinde hamile kadına şiddet uygulayan Yılmaz A.'nın çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandığını duyurdu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, Manisa’nın Akhisar ilçesinde hamile kadına şiddet uygulayan Yılmaz A.'nın Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığını bildirdi. Bakan Tunç Paylaşımında, "Kadına şiddet, sebebi ne olursa olsun asla kabul edilemez. Kadına şiddet, açık ve tartışmasız bir şekilde insan hakkı ihlalidir. Kadına karşı şiddet konusunda sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyor, şiddeti amasız, fakatsız kesin bir şekilde reddediyoruz. Çünkü kadına şiddet, insanlığa ihanettir" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darp edilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, paylaşımında, "Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darp edilen hamile bir anneye yönelik şiddeti lanetliyoruz. Kadına yönelik şiddet, yasal olarak suçtur; ahlaki olarak da insanlık dışıdır. Bu şiddeti engelleme imkânı varken seyredenlerin durumu da vahimdir" ifadelerinin kullandı.