Dünya

Hamas: Tehdit, baskı ve bombardımanlar bizi esirler konusunu müzakere etmeye ikna edemeyecek

09 Ekim 2023 23:30

 

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in saldırılarına karşı “uzun bir mücadeleye ve tüm olasılıklara hazır olduklarını” belirtti.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 7 Ekim sabahından bu yana süren Hamas ve İsrail çatışmasındaki gelişmeler hakkında Katar merkezli Aljazeera televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Ubeyde, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına karşı, "Uzun bir mücadeleye ve tüm olasılıklara hazırız. Düşmanımız hayal kırıklığı ve utançtan başka bir şey elde edemeyecek” dedi.

Kassam Tugayları’nın hala savaşın gidişatına hakim olduğunu belirten Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik bir kara harekatı düzenleme yönünde tehditte bulunmasının “gülünç” olduğunu söyledi. 

Ebu Ubeyde, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik bombardımanında sivil tesisleri bombalayarak, çocukların ve ailelerin ölümüne neden olduğunu belirterek, “Düşman güçleri şu ana kadar 60 saatten fazladır savaşçılarımızla (kara savaşı yoluyla) yüzleşemedi. Mücahitlerimiz işgal ordusunun Gazze tümenini tamamen yok etti. Sahada birçok yerde savaşımız hala devam ediyor” diye konuştu.

Ubeyde, esir takası konusunda şunları söyledi:

“Bombardıman sürerken esirler konusunu müzakere etmeyeceğiz. Tehdit, baskı ve bombardımanlar bizi esirler konusunu müzakere etmeye ikna edemeyecek.” (AA)