Dünya

Hamas liderinden TBMM'de konuşma yapması için çağrıda bulunan Davutoğlu'na teşekkür: "Onur duyarım"

27 Temmuz 2024 12:49

Gazze’deki bölgesel yönetimin ve Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’na TBMM'de konuşma yapması için yaptığı çağrı nedeniyle teşekkür etti. 

Gelecek Partisi'nin verdiği bilgiye göre telefon görüşmesinde, “Böyle bir teklifin gelmesi durumunda TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye’ye ve dünyaya hitap etmekten büyük onur duyacağını, TBMM’de yapacağı konuşmanın soykırımcı (İsrail Başbakanı) Netanyahu’ya ve ABD Kongresi'ne en iyi cevap teşkil edeceğini, böylesi bir cevap için de en doğru mekanın TBMM olduğunu” söyleyen Heniye, Gazze halkına vermiş olduğu desteklerden dolayı Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na Gazzeliler adına teşekkürlerini iletti.

Davutoğlu da Heniye'ye "TBMM’nin yürüttüğü İstiklal mücadelesinin sadece Türk milletine değil bütün mazlum milletlere ait olduğunu, bu Meclis’in ruhunda kardeş halkların özgürlük mücadelesinin yer aldığını, yaşanan soykırım karşısında bir insanlık onuru mücadelesi veren Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimize siyasi görüşleri ne olursa olsun TBMM’de bulunan bütün partilerin ve üyelerin destek vermekte olduğunu, başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere TBMM Başkanının ve bütün siyasi partilerin bu çağrıya olumlu cevap vereceklerine inandığını" söyledi.

Davutoğlu, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşma yapmasının ardından Heniye ya da Gazzelilerin tayin edeceği bir Filistin temsilcisinin TBMM'de konuşma yapmasını önermişti.

Davutoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün parti liderlerine çağrıda bulunuyorum. Amerikan Kongresi soykırımcı Netanyahu’nun mekanıysa, duasını ve desteğini aldığı mazlum milletlere sömürgeciliğe karşı mücadelede ilham olmuş İstiklal Savaşı’mızın karargâhı olan Gazi Meclisimiz de mazlum Filistin ve Gazze halkının mekanıdır. Dört Cumhurbaşkanımızın (Atatürk, İnönü, Gürsel ve Sunay) bölgemizdeki bugünkü sorunların müsebbibi olan sömürgeci emperyalizme karşı savunduğu Gazze cephesindeki şehitlerimizin hatırasına ve Gazze’de dokuz aydır katledilen masumların sesi olmak üzere İsmail Heniyye ya da Gazzelilerin tayin edeceği bir Filistin temsilcisinin mazlum milletlerin duaları ve destekleriyle kurulmuş Gazi Meclisimizin Genel Kurulu’nda milletimize ve insanlığa hitap etmek üzere davet edelim. Yarın grubumuz bu konuda bir özel gündem önerisinde bulunacaktır. Bu çağrımıza hükümet kanadından ve diğer partilerden olumlu cevap gelmezse böylesi bir hitap için İsmail Heniyye ya da Gazze’yi temsilen bir Filistinli kardeşimizi ortak grup toplantımıza hitap etmek üzere Sayın Temel Karamollaoğlu ile birlikte davet etmeye hazırız."