Dünya

Hamas: En küçük rehine olan 10 aylık bebek, annesi ve kardeşiyle birlikte bir İsrail bombardımanında öldü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), iddiaları doğrulamaya çalıştığını söyleyerek Hamas'ı suçladı

30 Kasım 2023 10:56

T24 Dış Haberler

Hamas, 7 Ekim'de kaçırarak Gazze'ye götürdüğü en küçük rehine olan 10 aylık Kfir Bibas'ın İsrail bombardımanında annesi ve kardeşiyle birlikte öldüğünü iddia etti. Kfir Bibas, dört yaşındaki kardeşi Ariel ve anneleri Şiri ile birlikte Nir Oz kibbutzundan kaçırılmıştı. 

Çarşamba günü kadın ve çocukların serbest bırakılmasının planlanmasından kısa bir süre önce Hamas'ın askeri kanadı, Kfir'in Gazze Şeridi'nde daha önce gerçekleşen bir İsrail bombardımanında kardeşi ve annesiyle birlikte öldürüldüğünü açıkladı.

Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu aracılığıyla bir açıklama yapan yakınları şunları söyledi:

"Ailemiz Hamas'ın son iddialarından haberdar olmuştur. Bilgilerin askeri yetkililer tarafından teyit edilmesini ve umarız yalanlanmasını bekliyoruz. İsrail halkına sıcak destekleri için teşekkür ediyor, ancak bu zor zamanda mahremiyet talep ediyoruz"

IDF'den açıklama: Rehinelerin güvenliğinden Hamas sorumludur

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), iddiaları doğrulamaya çalıştığını söyleyerek Hamas'ı suçladı: 

"Gazze Şeridi'ndeki tüm rehinelerin güvenliğinden tamamen Hamas sorumludur. Hamas sorumlu tutulmalıdır. Hamas'ın eylemleri, aralarında dokuz çocuğun da bulunduğu rehineleri tehlikeye atmaya devam etmektedir. Hamas rehinelerimizi derhal serbest bırakmalıdır"