Dünya

Halkın büyük tepkisinin ardından Rus muhalif gazeteci Golunov'a karşı yürütülen soruşturma durduruldu

Golunov'un bugün serbest bırakılması bekleniyor

12 Haziran 2019 10:53

T24 Dış haberler

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev muhalif gazeteci İvan Golunov'a açılan "uyuşturucu ticareti" soruşturmasının durdurulduğunu açıkladı. Moskova Belediyesi'ndeki yozlaşma ile ilgili haberler yapan Golunov, geçen hafta uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı ve birçok kişi suçlamaların gerçek olmadığına inanıp sokaklara dökülmüştü.

Interfax'ın aktardığına göre ev hapsinde bulunan Golunov bugün serbest bırakılacak. Kolokoltsev Golunov'a yapılanlarla ilgili bir soruşturma başlatıldığını ve olayla bağlantısı olan iki polis memurunun görevden alındığını açıkladı. Rusya içişler bakanı ayrıca Devlet Başkanı Vladimir Putin'den iki yüksek rütbeli polisin görevden alınmasını talep ettiğini söyledi. 

Sosyal medya üzerinden yaklaşık 25 bin kişi bugün Golunov'a destek için yapılacak olan "Birlik protestosuna" katılacağını ifade etti. 

Golunov'un çalıştığı internet gazetesi Meduza, gazeteciye yöneltilen suçlamaların sahte olduğuna dair ellerinde kanıt olduğunu ifade etti.

Muhalif gazeteci uyuşturucu ticareti yaptığı gerekçesiyle iki aylığına ev hapsi cezasına çarptırılmıştı. Rus basını bu tutuklamanın Golunov bir muhalif olduğu için yapıldığını ifade etmişti, Kommersant, RBC ve Vedomosti "Hepimiz Ivan Golunov'uz" başlığıyla çıkmıştı. Golunov'un avukatı ve Meduza, gazeteciye gözaltında işkence edildiğini iddia etmişti.