Gündem

Halk TV yazarı: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ABD’ye gitmiyor

"Ekonomi yönetimi, emekliler arasındaki 12 puanlık farkın kapatılmasına mesafeli yaklaşıyor"

09 Ocak 2024 11:01

Halk TV yazarı Olcay Aydilek, işçi, esnaf, çiftçi emeklisi ile memur emekli zammında 12 puanlık farkla ilgili Ankara’da düğüm yaşandığını yazdı. Aydilek, 11 Ocak’ta yatırımcılarla görüşmek için ABD’ye gideceği belirtilen Hazine v Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu toplantıya Türkiye’den online katılacağını yazdı.

Aydilek, Ankara’da sürdürülen emekli zammı mesaisine ilişkin kaleme aldığı yazısında, “Ekonomi yönetimi, 12 puanlık farkın kapatılması konusuna mesafeli yaklaşıyor. Sıcak bakmıyor. Bunun, bütçeyi zorlayacağını, enflasyonla mücadele için kurulmaya çalışılan dengeleri olumsuz etkileyeceğini ifade ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli aylıklarına yapılacak zamda ‘hakkaniyet’in sağlanabilmesi için aradaki makasın (12 puanlık) belli bir ölçüde de olsa kapatılmasını gündeme getiriyor. Bakanlık, bu konuda atılacak adım için bütçe olanaklarının önemine işaret etmeyi de ihmal etmiyor” dedi.

Emekli zammı gündemi devam ederken yatırımcılarla görüşmek üzere ABD’ye gitmesi beklenen Bakan Şimşek’in ise programının iptal olduğunu söyleyen Aydilek, “Bu toplantıya Türkiye’den on-line olarak katılacak. Toplantı, perşembe günü Türkiye saatiyle saat 20.00’de gerçekleştirilecek. Başkent’te, gündem yoğun ve trafik çok hızlı… Ankara’yı boş bırakmaya gelmez… Herkes için” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.