Gündem

Halil Falyalı suikastı davasında karar çıkmadı, mahkeme; Söylemez kardeşlere savunma yapmaları için son kez süre verdi

22 Aralık 2023 17:57

Kumarhane patronu Halil Falyalı’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan, aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada, karar çıkmadı. Mahkeme, Söylemez kardeşler ve avukatlara son kez uyarıda bulunarak, süre verdi.

DHA'nın aktardığına göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öldürülen kumarhane patronu Halil Falyalı suikastına ilişkin davada, karar çıkmadı.

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, aralarında Mustafa Söylemez’in de bulunduğu 3 sanık tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanırken; tutuklu sanık Abdurrahim Çelik ise salonda hazır bulundu.

Mehmet Faysal Söylemez, hasta olduğunu bildirerek duruşmaya katılmadı. Sanık Mustafa Söylemez, taleplerinin yerine getirilmesi sonrasında savunma yapacağını belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hollanda’da yakalanan firari sanık Cemal Önal’ın iadesi için Hollanda adli makamlarına gönderilmek üzere Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar verdi.

TIKLAYIN - Halil Falyalı cinayetinin zanlısı Hollanda’da yakalandı

Son kez süre verildi

Mahkeme, sanıklara savunmalarını yapmaları için son kez süre verilmesine, Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez’in savunma yapmaması halinde susma hakkını kullandıkları yönünde değerlendirme yapılacağını karara bağladı.

Duruşma 19 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Ne olmuştu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne şehrinin Çatalköy mevkisinde bulunan 20 Temmuz Caddesi üzerinde, 8 Şubat 2022 günü saat 18.45 sıralarında, Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş, uzun namlulu ateşli silahlarla saldırıya uğramıştı.

Murat Demirtaş olay yerinde, Halil Falyalı ise kaldırıldığı Yakın Doğu Üniversite Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti.

Cinayet sonrasında soruşturmanın Türkiye ayağında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 9 ve 17 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen üç ayrı operasyonda, cinayetle doğrudan ya da dolaylı bağlantılı oldukları ileri sürülen 8 kişi gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mustafa Söylemez, Faysal Söylemez, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız ve Cengiz Şener tutuklanırken; Metin Süs ve iki şüpheli, adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - Halil Falyalı kimdi, ne ifade ediyordu, ne mesaj verilmiş oldu: KKTC’den Türkiye’ye uzanan bağlar ve ikinci Susurluk

TOLGA ŞARDAN YAZDI - Falyalı cinayeti: Bir ucu Kolombiya'da, bir ucu Yüksekova'da!

TOLGA ŞARDAN YAZDI - Falyalı cinayetinde gelinen nokta: KKTC'de şimdi kimler sahnede?