Gündem

Hakkında soruşturma açılan öğrenci 4 saat içinde KYK yurdundan atıldı

18 Kasım 2019 16:51

Mersin Üniversitesi’nde okuyan Beritan Ersoy, Derik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında açılan soruşturma gerekçe gösterilerek kaldığı KYK yurdundan atıldı. Kendisine “örgüt üyesisin, örgüt propagandası yapıyorsun” denildiğini söyleyen Ersoy, savunmasının alınmasından 4 saat sonra yurtla ilişiğinin kesildiğini belirtti.

Mersin Üniversitesi’nde okuyan Beritan Ersoy hakkında, Mardin’in Derik ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Bunun üzerine Ersoy’un kaldığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Mersin Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü de kadın hakkında idari soruşturma açtı. Ersoy, 15 Kasım’da savcılık ve emniyetin kendisiyle ilgili soruşturma evrakını kaldığı yurda gönderdiğini söyledi.

Müdürlüğün kendisinden aldığı savunmadan 4 saat sonra ilişkisini kestiğini belirten Ersoy, kalacak bir yer ayarlamasına bile müsaade edilmediğini ifade etti. Ersoy, “Sınavlarıma giremedim. Yüksek ihtimalle dönemim uzayacak ve okulumu zamanında bitiremeyeceğim. Onların bu sorumsuzluğu yüzünden mağdur oldum” dedi. (MA)