Gündem

Hakkında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan cezaevi firarisi, yakalanacağını anlayınca polise silah çekti!

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 7 yıl 6 ay hapis cezası talep edildi

14 Ekim 2024 14:43

T24 Haber Merkezi

Cezaevi firarisi, hakkında dört kesinleşmiş hapis cezası bulunan genç, polisin yakalama girişimi sırasında çantasından silah çıkararak direnmeye çalıştı.

İstanbul Pendik'te, çeşitli suçlardan dolayı hüküm giymiş ve cezaevinden izinli olarak çıktıktan sonra geri dönmeyen 19 yaşındaki Mansur Çimen, polis tarafından yakalandığı sırada silah çekti. Habertürk'ün haberine göre, hırsızlık ve yağma suçlarından dört kesinleşmiş hapis cezasına çarptırılan Çimen, polislerin müdahalesi sırasında çantasından çıkardığı tabancayı doldurmaya çalıştı ancak polis ekipleri ve vatandaşların hızlı müdahalesiyle engellendi.

Mansur Çimen, polise yönelik silahlı tehdit olayının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çimen hakkında "Görevi yaptırmamak için silahla direnme" ve "Ruhsatsız silah taşıma" suçlarından 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Duruşmada, Çimen kendini savunarak silahı yok etmek amacıyla fırlatmaya çalıştığını iddia etti ve beraatini talep etti. Anadolu 70. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, üç polis memuru da şikayetçi olarak yer aldı ve Çimen'in tutuklu yargılanmasına karar verildi. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.