Gündem

'Dolandırıcılık' iddialarıyla gündeme gelen güzellik merkezi sahibi Sevim Alan: Avukat Serdar Öktem ile Sinan Ateş davsı sonrası bağlarımı kopardım

22 Temmuz 2024 22:19

Hakkında güzellik merkezi zincirini dolandırıcılık ağıyla yönettiği iddiaları bulunan Sevim Alan, avukatı aracılığıyla iddialara yanıt verdi. Kendisi hakkında iddialarda bulunan çift S.M. ve S.M.'den şikayetçi olduğunu açıklayan Alan, çifti kara para aklama suçlamasıyla şikayet etti. Alan eski avukatı ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş davasında "suça yardım etmek gerekçesiyle" yargılanan MHP'li avukat Serdar Öktem hakkında da “Kendisi bir dönem iyi ve güçlü bir avukattı. Bu nedenle de çalışmak istedim. Benim çalıştığım dönemde Sinan Ateş suikastı meselesi yoktu" dedi. Alan hakkındaki iddialar arasında BBP Genel Başkanı "Mustafa Destici’nin yeğeniyim" diyerek çevresinde güç elde ettiği de yer alıyordu. Alan'ın "kara para aklama" suçlamasıyla tutuklu bulunan arkadaşı Dilan Polat ile arkadaş olduğu ve Alan'ın Üsküdar'da yaptığı güzellik merkezinin açılışında AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul milletvekili Hasan Turan'ın da kurdele kestiği biliniyor.

Sözcü'nün haberine göre Azerbaycanlı çift S.M. ve S. M.'nın aktardığına göre güzellik merkezi zinciri sahibi Alan, güzellik merkezi zincirini dolandırıcılık ağıyla yönetiyordu. Alan’ın gözüne kestirdiği varlıklı insanlara şubelerini verip daha sonra zarar uğrattığı, mağdur ettiği, ardından haksız fesihle dükkanları tekrar şube sahiplerinden geri topladığı iddia edilmişti. 

Alan, avukatı aracılığıyla o iddialara yanıt verdi. Mevzu bahis çiftin S.M. ve S.M. olduklarını, bu kişilerden ilk önce kendisinin şikayetçi olduğunu belirtti. Alan, çifti kara para aklama suçlamasıyla şikayet ettiğini de ekledi. Alan'ın şikayet dilekçesinde "çiftin gayrimeşru işleri nedeniyle bir kısım kişilerce darp edildiği" bilgisi yer aldı. Ayrıca Alan, Dubai’den gelen çiftin yüklü miktardaki kredi kartlarıyla bir sürü işlem yapmak istemesinin de şüphe uyandırdığını belirtti.

"Fesih bedeli için 50 bin dolar ödeme yaptım, alacak-verecek kalmadı"

Sevim Alan’a dair çiftin bir diğer iddiası da şubelerinden haksız yere çıkarıldıkları ve haklarının gasp edildiğiydi. Sevim Alan, şubeler için yapılan ödemeleri ve Ataşehir’de açılacak hastane ortaklığı için yapılan ödemeyi doğruladı. Şubelerden bugüne dek elde ettikleri kazancı da hesaplayarak fesih bedeli için 50 bin dolar ödeme yaptığını, böylelikle alacak-verecek kalmadığını belirtti.

Destici: Benim öyle bir yeğenim yok

Çiftin aktardığına göre Alan, BBP Genel Başkanı "Mustafa Destici’nin yeğeniyim" diyerek çevresinde güç elde etti. Ayrıca Alan'ın birtakım mafya gruplarıyla da ilişkili olduğunu söylediği iddia edildi. Alan, bu iddiaları reddetti. Destici de hakkındaki iddiayı reddetti. “Benim öyle bir yeğenim yok, ismini hiç duymadım” dedi. Alan’a göre karşı taraf kendisini bilerek mafya gruplarıyla ilişkilendirmek istiyor.

Ürünlerin merdivanaltı üretim olduğunu yalanladı

Daha önce Alan’ın Üsküdar ve Kağıthane şubelerini devralan çiftin bir diğer iddiası da ürünlerin sahte ve merdivenaltı üretim olduğuydu. Ayrıca Alan’a gönderildiği öne sürülen bir mesajda losyonların mavi bir bidonun içerisinde şubelere getirildiği yer alıyordu. Alan bu iddialara ilişkin de belge sundu. Ürünlerinin tamamının güvenlik kontrolünden geçtiği, tamamının UTS kaydı altına alındığını belirtti. Alan, “mavi bidon” olayına da şöyle açıklık getirdi:

“Bizim hiçbir şubemizde dolum yapılmıyor. Dolumların yapıldığı şirket bize artan, ambalajlanmamış ürünleri bu şekilde gönderebiliyor. O gün de içinde artmış olan kısmı bize böyle ilettiler. Bu fotoğrafı yayan kişi de eski şube çalışanlarımızdan biriydi. Kendisi şu anda karşı tarafla iş birliği halinde bu iftira fotoğraflarını şantaj olarak kullanan biridir.”

"Bunlar sigortalı çalışan ya da şube sahibi"

Sevim Alan ayrıca çiftin kendisiyle bağlantılı kişiler olarak aktardığı isimleri de çarpıttığını dile getirdi. O isimlerin tamamının bünyesinde çalışan isimler ya da şubelerinin sahibi olduğunu aktardı. Haklarındaki gasp, darp iddialarını da reddetti. “Hiçbiri suça bulaşmış kişiler değil, bunlar sigortalı çalışan ya da bir sürü sigortalı işçi çalıştıran insanlar. Bir suçları olsa haklarında şikayet olur” dedi.

"Benim çalıştığım dönemde Sinan Ateş suikastı meselesi yoktu, davadan sonra bağlantımı kopardım"

Alan, avukatı olarak neden Serdar Öktem’i tercih ettiğine dair soruyu da yanıtladı. Alan, “Kendisi bir dönem iyi ve güçlü bir avukattı. Bu nedenle de çalışmak istedim. Benim çalıştığım dönemde Sinan Ateş suikastı meselesi yoktu. Hem Sinan Ateş’e hem de geride kalan Ayşe Ateş ve çocuklarına içim yandı. Davada sanıklardan biri olduktan sonra vekilliğimden de avukatlığımdan da azlettim. Ateş meselesine dek kendisini iyi biri olarak bilirdim” dedi.

Alan açıklamasında kendisini ve markasını karalamak istediklerini, iddia sahibi tarafın da kozmetik sektörüne girme hedefinin bulunduğunu ve bu nedenle zarara uğratılmaya çalışıldığını, hukuki süreç başlatacağını da duyurdu. Avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamanın tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Müvekkilim, şube sahiplerinin şaibeli birkaç hal ve hareketlerini tespit etmiş, suça iştirak etmemek için savcılığa bildirmiş, bu bildirimi üzerine kendisine algı çalışması başlatılmıştır. Tüm bu algıların aksine her şeyin usule uygun olduğu ortada olup gerek sosyal medya gerek avukatlar gerekse basın içerisinde yalan haber yaptırmaya teşvik edilecek eylemler tanıklar ile suç uydurma suçları işlenerek müvekkilin dikkat çekmesini istediği şaibeli işlemlerin konusunun kapanması yönünde eylemler yapılmaktadır. Tüm ürünlerimizin 2020 yılından itibaren olan UTS kayıtlarını ve aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından tutulan tutanakları sizlere bildiririz"