Gündem

Hakkari'de Cilo-Sat Dağları'nda gezen 4 kişinin kurtarma çalışması devam ediyor

16 Temmuz 2023 16:53

Hakkari'nin 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'na giden 4 kişi, 20 bin yıllık buzulların üzerinde yürüyüşe çıktı. Bu sırada 4 kişi, buz kitlesinin kırılması sonucu 10 metre derinliğe düştü. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip, gönderildi. Buzulun kırılması sonucu boşluğa düşen 4 kişiden 2'si kurtarılırken, diğer 2 kişiyi arama çalışmaları sürdürülüyor.

Ekipler, halat ile iki kişiyi kurtarmayı başardı. Bölgeye helikopter ile gidip, çalışmaları havadan izleyen Hakkari Valisi İdris Akbıyık, şelalenin bulunduğu alanda buz kütlesinin uç kısmından kırıldığını, bu nedenle 4 kişinin düştüğünü, kurtarılan 2 kişinin tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğünü söyledi.

Hakkari Valiliği ise olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Hakkari Merkez Kırıkdağ Köyü Cennet-Cehennem Yaylası, Cilo Buzulları bölgesinde, 16.07.2023 günü bölgeye gezi faaliyeti maksadıyla giden 18 kişilik kafilede bulunan dört vatandaşımızın buzulların altına düştükleri ihbarı alınması üzerine; Valiliğimiz Koordinasyonunda Jandarma Arama Kurtarma, AFAD, UMKE ekiplerimiz olay yerine intikal etmişlerdir. Olay bölgesine karadan ve havadan JAK, UMKE ve AFAD ekiplerince müdahale edilmiş ve iki vatandaşımız kurtarılarak havayolu ile Yüksekova Devlet Hastanesine tahliyesi gerçekleştirilmiş olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Buz kütlesi altında ulaşılamayan iki vatandaşımız için arama kurtarma faaliyeti devam etmektedir." 

Vali Akbıyık, diğer 2 kişinin bulunması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

(DHA)