Gündem

Hakkâri'de 3 şehit

14 Temmuz 2019 17:45

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Hakkari Merkez kırsalında devam eden operasyonda 3 Jandarma personeli şehit oldu, 1 Jandarma Astsubay çavuş yaralandı.

Şehitlerin kimlikleri belli oldu

Hakkari'nin Ceylanlı köyü ve Sütçüler Mahallesi'nde 'Dolunay 2' operasyonu sürdüren Jandarma Özel Operasyon timinde görevli olan Torbalılı Jandarma Astsubay Üst Çavuş Cengiz Tokur'un ölüm haberi, Torbalı Ayrancılar Mahallesi'nde oturan anne Züleyha ve baba Mehmet Tokur'a Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Dülge, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Oğuz Kesen ve Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yakupoğlu tarafından verildi. Yeni evli olduğu öğrenilen Tokur’un vasiyeti üzerine cenazesi, Diyarbakır’da şehit olan ve Ankara’ya defnedilen komutanı Seçkin Çil’in yanına defnedilecek. 

Şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır'ın, ölüm haberi ise Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Yaylada yaşayan aileyi almak için yetkililer bölgeye hareket etti.

Niğdeli Jandarma Teğmen Alim Keskin de (31) Hakkari'deki çatışmada şehit oldu. Evli ve 4 yaşında bir çocuk babası olan Şehit Teğmen’in Niğde İlhanlı Mahallesi 154. sokakta yaşayan annesi Keziban Keskin’e acı haberi Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılıç verdi. 8 kardeş olan Keskin’in cenazesi yarın Niğde’de yapılacak tören sonrası Niğde Şehitliğine defnedilecek. Jandarma Teğmen Alim Keskin’in babası Mümin Keskin’in 2 yıl önce vefat ettiği bildirildi.