Gündem

Hâkim Ulusoy: FETÖ borsasında milyonlar dönüyor iddialarına rağmen yaprak kıpırdamıyor

Hâkim Ulusoy hakkında, 'Pelikan Grubu' üzerinden HSK'yı eleştirdiği için soruşturma başlatılmıştı

09 Aralık 2019 10:24

'Pelikan Grubu' üzerinden HSK'yı eleştirdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan hâkim Ali Haydar Ulusoy, "'FETÖ Borsası'nda milyonlar dönüyor. İşler belli avukat bürolarında dönüyor" iddialarına ilişkin "yaprak kıpırdamıyor" dedi. Ulusoy soruşturma hakkında ise "'Bu kirli gölgeden kurtulun, yasal gereğini yapın, yerlerde gezen yargıya güveni biraz ayağa kaldırın' diyoruz. Ama Adalet Bakanı'nın 'oluruyla' soruşturma geçiren biz oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Yargıç Yücesoy, 31 Ekim'de Twitter'da yaptığı paylaşımda, "HSK, içine sızdığı ve etkin olduğu iddia edilen ‘İstanbul Grubu/Pelikan Çetesi’ gölgesinde arınmadan, yasak soruşturma prosedürünü işletmeden atama, v.b. tasarruflarda bulunmayı ertelemelidir. O soruşturmayı kimse istemeyecekse ‘bu grubun kurbanları’ olarak biz talep ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Paylaşımın ardından Ali Haydar Yücesoy hakkında soruşturma başlatıldı ve savunması istendi.

Yücesoy soruşturma başlatılmasına tepki göstererek Twitter'da şunları paylaştı:

"Tablo şu: Adalet Bakanı "daha düne kadar aynı maklubeye kaşık sallayanlar şimdi bize FETÖ'yle mücadele dersi veremez" diyerek, geçmişte FETÖ bağlantıları olanların da dahil olduğu çetenin yargıdaki "ileri hamlelerine dur" çıkışı yapıyor.

2)-"FETÖ borsasında milyonlar dönüyor. FETÖ'nün paralı ekâbir takımının, soruşturmalardan, davalardan ucuz sıyırması tesadüf değil. Bu işler (yüksek bağlantılı) belli avukat bürolarında hâllediliyor" -iddiaları- yeri göğü sarmasına rağmen soruşturma adına yaprak oynamıyor.

3) -Bu gelişmelere paralel, İstanbul Grubuna dahil olduğu söylenen HSK Genel Sekreteri, Teftiş Kurulu Başkanı, durup dururken ve gıkları çıkmadan istifa ediyor. -Bir HSK üyesinin de istifa edeceği, istifa etmezse soruşturma geçireceği yargının yüksek camiasında konuşuluyor.

4) -"Bağımsız yargıda bunlar olmaz, olmamalı. Yetkisi olmayan harici kimselerin, yargı üzerinde tahakküm kurduğu izlenimi vermesi, sahte referanslarla ikna edici olmaları ve bundan çıkar elde edip servet yapmaları yasal tanım olarak çeteciliktir. Olanları siz de biliyorsunuz.(..)

5-(....)Bunları içinizden atın ve arının, bu kirli gölgeden kurtulun, yasal gereğini yapın, yerlerde gezen yargıya güveni biraz ayağa kaldırın" diyoruz. Ama Adalet Bakanı'nın "oluruyla" soruşturma geçiren biz oluyoruz"

Ulusoy, Yargıçlar Sendikası'nın kendisine destek verdiği açıklamayı paylaşarak şunları kaydetti: "BM Genel Kurulu'nun 13/12/1985 Tr, 40/146 Sy. Kararıyla onaylanan BM Yargı Bağımsızlığı Temel İlkelerinden: -Yargıçlar da; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne uygun olarak, diğer yurttaşlar gibi DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ile toplanma ve dernek kurma özgürlüğüne sahiptirler"

Yargıçlar sendikasının açıklaması ise şu şekilde: