Dünya

Hakan Fidan: Bu savaştan daha büyük savaşlar çıkabileceği gibi tarihi bir barış da çıkabilir

17 Ekim 2023 13:17

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Hamas çatışmasıyla ilgili olarak "Bu savaştan daha büyük savaşlar çıkabileceği gibi tarihi bir barış da çıkabilir" dedi.

İsrail-Hamas çatışmasında 11 gün geride kaldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdallah Buhabib’in davetine icabet ederek Lübnan’a gitti.

İki bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Fidan, toplantıda şu ifadeleri kullandı:

 "Bu savaştan daha büyük savaşlar çıkabileceği gibi tarihi bir barış da çıkabilir. Cumhurbaşkanımız tarihi bir barışın mümkün olduğuna inanıyor. Savaşın başta Lübnan, Mısır ve Ürdün olmak üzere bölge ülkelerinin istikrarsızlaşmasına yol açacak şekilde gelişmesini engellemek için elimizden geleni yapıyoruz. Birisinin toprağını işgal ediyorsunuz. Evine el koyuyorsunuz, dışarı atıyorsunuz, birini getirip oraya koyuyorsunuz, 'yerleşimci' diyorsunuz. Bunun adı hırsızlıktır. Uzun yıllardır hegemonik güçlerin, medya gücüyle problemin gerçek tabiatını unutturduklarını görmekteyiz, artık buna bir son verme zamanı geldi. Türkiye, tarihi olan mazisi olan güçlü ve tecrübeli bir devlettir. Yaptığımız uyarılara lütfen kulak verin. 1967 sınırlarına dayalı, iki devletli, Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin devleti konusunda artık uluslararası toplumun, ciddi adım atma zamanı gelmiştir."