Gündem

Hackerler üniversiteye sahte kayıtla girmiş

Birbirleriyle, "Notlarını düşürüp bu dönemini yakayım mı" diye şakalaşmışlar

19 Eylül 2019 09:18

İstanbul’da çocukları kullanarak 2 milyonluk vurgun yapan kargo çetesinin başı olduğu belirtilen Hacker D.E.’nin 2 özel üniversitenin veri tabanına girerek kendisini ve bir arkadaşını farklı bölümlere kaydettiği ortaya çıktı. Uyguladıkları yöntemle diploma almayı hedefleyen şüphelilerin, telefonla yaptıkları yazışmalarda, “Notlarını düşürüp bu dönemini yakayım mı” diyerek espri yaptıkları öğrenildi.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre, İstanbul Emniyetine bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonla çökerttiği kargo çetesinin farklı suçlara karıştıkları da ortaya çıktı. Şebekenin beyni olan D.E.'nin kargo firmalarının veritabanlarına girerek, değerli ürün bulunan paketleri sahte evraklarla kendi adamlarına aldırmakla yetinmediği öğrenildi. İnternet bankacılığı hesabı kullanan banka müşterilerini de dolandırdığı belirtilen 22 yaşındaki hackerin, İstanbul'daki 2 özel üniversitenin veri tabanına girdiği öğrenildi.

Polisin yaptığı çalışmada, D.E.'nin şebeke üyesi arkadaşı M.U’nun da veri tabanına kendi isimlerini ekleyerek kayıt yaptırdıkları da ortaya çıktı. Sınava girmeden, casus yazılım kullanarak arkadaşı M.U. ile birlikte üniversiteli olan D.E.'nin, kendi sınav notlarını da kendisinin verdiği belirtildi. Uyguladıkları yöntemle diploma almayı hedefleyen şüphelilerin, telefonla yaptıkları yazışmalarda, “Notlarını düşürüp bu dönemini yakayım mı” diye espri yaptıkları da öğrenildi. Şüphelilerin, akademisyenlere ait bilgileri de kopyaladığı öne sürüldü.

Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 18 yaşından küçük çocukları da kullanan çetenin 15 üyesi yakalanmış şebeke elebaşı D.E.'nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklanmıştı.