Gündem

Hacıbektaş Belediyesi ‘fişlenen’ sanatçılara çağrı yaptı: Sahnelerimiz sonuna kadar açık

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, hedef gösterdiği sanatçıların Kapadokya’da sahne alamayacağını ilan etmişti

10 Mayıs 2019 17:09

Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıyla İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklama ile sanatçılardan destek beklediği söylemişti. Kısa sürede binlerce ünlü isim #herşeyçokgüzelolacak etiketiyle İmamoğlu’na destek mesajları atmıştı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da Twitter hesabından hedef gösterdiği sanatçıların Kapadokya’daki etkinliklerde sahne alamayacağını ilan etmişti. Nevşehir’e bağlı Hacıbektaş ilçesinin belediyesi, Nevşehir belediye başkanının fişlediği sanatçıları ilçede konser vermeye çağırdı.

Belediye, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “'Hiçbir milleti ve insanı ayıplamayınız' felsefesi ile sokaklarımız meydanlarımız ve sahnelerimiz tüm sanatçı dostlarımıza sonuna kadar açıktır." ifadesini kullandı.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok imzasıyla yayınlanan açıklamada ayrıca, "23 Haziran'da, İstanbul'dan gelecek dostlarımız için ilçemiz -72 derece, kar 12 metre ve şiddetli tipi beklenmektedir" notu düşüldü.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Barışı, sevgiyi ve hoşgörüyü kendisine düstur edinmiş olan Hacıbektaş Belediyesi, Hacıbektaş Belediye Başkanı ve Hacıbektaş halkı; sanat camiasının tüm canlarını, ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden uzak, her türlü koşulda, ilçemizde mihman ve misafir etmekten gurur ve onur duyacaktır. 23 Haziran’da İstanbul’dan gelecek dostlarımız için ilçemiz -72 derece, kar 12 metre ve şiddetli tipi beklenmektedir. Her Şey Çok Güzel Olacak.”