Gündem

Hacı Lokman Birlik'in cenaze törenine katılan baba Hasan Birlik ve 9 kişiye beraat

Baba Hasan Birlik, oğlunun fotoğrafını taşıdığı için “örgüt propagandası"ndan yargılanıyordu

22 Kasım 2019 13:52

Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde, 3 Ekim 2015 tarihinde öldürülen ve beden, zırhlı araca bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in (24) cenaze törenine katılan ve oğlunun fotoğrafını taşıdığı için “örgüt propagandası"ndan yargılanan baba Hasan Birlik ve 9 kişi hakkındaki davanın 2. duruşması görüldü. Savcı, baba Hasan Birlik'in de bulunduğu 7 sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme, ise sanıklar hakkında beraat kararı verdi
 
Şırnak 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatlar hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada savunma yapan sanıklar, cenaze törenine katılmanın suç olmadığını belirterek, beraat talep etti.
 
Avukatlar ise, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) söz konusu cenaze törenlerine katılımlara ilişkin verdiği emsal kararlara değindi. Avukatlar, müvekkillerinin beraatını talep etti.

Savcı ceza istedi

Daha sonra mütalaasını açıklayan iddia makamı, baba Hasan Birlik'in de bulunduğu 7 sanığın cezalandırılmasını, 3 sanığın ise beraatını talep etti.
 
Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, “suç unsurları oluşmadığı” gerekçesiyle tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi. (MA)