Gündem

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesi Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı’nda çıkan yangın kontrol altına alındı

Kılıçdaroğlu’nun Hacı Bektaşı-ı Veli anma töreni için Dergaha gidiyordu, dergahta çıkan yangın kontrol altına alındı

16 Ağustos 2023 15:45

Güncelleme: 16 Ağustos 2023 20:05

18 Ağustos'ta 34. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin yapılacağı Nevşehir'deki Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı'nda yangın çıktı. Dergahın arka bahçesindeki yangın acil müdahale ile kontrol altına alındı.

Bugün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hacı Bektaşı-ı Veli anma kutlamaları için Dergaha gidiyordu.

Halk TV'nin haberine göre; Kılıçdaroğlu henüz dergaha varmazken yangının dergahın arka bahçesinde çıktığı öğrenildi. Olay yerinden bilgi veren Halk TV muhabiri Şeyma Paşayiğit, yangınla ilgili, "İtfaiye araçları geldi, yangın söndürülmeye çalışıyor ancak yangının çıkış sebebi ile ilgili henüz bir bilgi verilmedi. Yangın şu anda dergahın Hasbahçe olarak adlandırılan bölümünde devam ediyor. İki ayrı noktada çıkan büyük boyutlu bir yangın. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları ise devam ediyor'" dedi.

Yangın şüpheli

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok ise yaptığı açıklamada; yangının kontrol altına alındığını ancak yangını şüpheli bulduklarını söyledi. Altıok, “Tamamen korunaklı bir bölge, buraya girmek yasak, aynı anda iki yangın nasıl çıktı, araştırıyorlar arkadaşlar” ifadelerini kullandı.