Gündem

Hablemitoğlu suikastı davası: "FETÖ manipüle etti"

"Demokrasiye değer veren vatandaşların bu davayı takip etmesi gereiyor"

09 Mart 2024 07:52

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasında, sanık Levent Göktaş, Hablemitoğlu ile MİT Müsteşarlığı pozisyonu için aralarında rekabet olduğuna dair iddialara cevap vererek, bir askerin MİT müsteşarlığı görevi için çalışmasının mantıksız olduğunu belirtti. Göktaş'ın avukatı Ali Soykan, gazeteci Zihni Çakır tarafından ortaya atılan ve savcı Zafer Ergün'ün "ByLock" kullanıcısı olduğunu öne süren iddiaların incelenmesini talep etti ve "Bu dosya Emniyet’te yuvalanan bir FETÖ kliği (yasadışı oluşum) tarafından manipüle edildiği için çözülemiyor" dedi.

"Kamuoyunun bu davayı takip etmesi gerekiyor"

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastiyle ilgili görülen davanın son celsesinde, ailesinin avukatı Ersan Barkın, demokrasiye değer veren vatandaşların bu davayı desteklemesi gerektiğini ifade etti. Barkın, davanın Hablemitoğlu'nun akademik ve politik mirasının korunmasıyla son bulacağını belirtti. Ayrıca, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın'ın davaya tanık olarak katılmamasını eleştirdi ve Anayasa Mahkemesi Üyesi İrfan Fidan ile Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan'ın dinlenmesi gerektiğini söyledi.

Sanık Levent Göktaş, kendisine atılan "MİT müsteşarlığı pozisyonu için Hablemitoğlu ile rekabet ettiği" suçlamalarına yanıt verdi. Göktaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığı dönemde MİT müsteşarlığı için çalışmanın mümkün olmadığını, bu pozisyona genellikle korgeneral veya eşdeğer rütbede bir askerin getirildiğini ifade etti.

Sanık Göktaş'ın avukatı Ali Soykan, davayı bir "FETÖ kliği (yasadışı oluşum)" tarafından manipüle edildiğini ve bu yüzden çözülemediğini iddia etti. Soykan, dosyadaki tanık ifadelerinin baştan itibaren yönlendirildiğini ve manipüle edildiğini belirtti. Mahkeme, duruşmayı 16 Temmuz'a erteledi.