Gündem

Hablemitoğlu suikasti davası: Eski bakanın ifadesi evinde alınacak

"Önce Ergenekon, sonra FETÖ aleyhine çalıştı"

08 Mart 2024 07:54

Necip Hablemitoğlu’nun suikastına ilişkin duruşmada "tanık" olarak dinlenmesi beklenen eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın ağır sağlık sorunları nedeniyle katılamadı. Mahkeme’nin, gelecek celse öncesinde Şıvgın’ın ifadesini evinde almayı planladığı öğrenildi.

Ankara'da 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun cinayetine ilişkin açılan davada, 10 sanık hakkındaki yargılama süreci devam ediyor. Davada, FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen ile örgütün üst düzey yöneticileri Mustafa Özcan ve Serhat Ilıcak firari sanık olarak yer alıyor. Son celsede, tutuksuz yargılanan sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu mahkemede hazır bulundu.

"Nuri, olayları çok fazla abartırdı"

Cumhuriyet'en Aytunç Ürkmez'in haberine göre, Adli kontrol şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle ocak ayında yakalanan ve tutuklanan Nuri Gökhan Bozkır ile başka bir suçtan hüküm giymiş eski istihbaratçı Enver Altaylı, Necip Hablemitoğlu cinayeti davasının son duruşmasına SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katıldı. Duruşmada ifade veren bir diğer tanık Tolga Türker, 2002 yılında Bozkır ve onun abisi ile aynı evde yaşadığını belirterek, Nuri Gökhan Bozkır'ın olayları abartma eğiliminde olduğunu ifade etti. Türker, "Nuri olayları çok fazla abartırdı. Bozkır ile görüştüğümüz sürede Hablemitoğlu ile ilgili hiç konuşmadık" diyerek, Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili herhangi bir bilgi alışverişinde bulunmadıklarını vurguladı.

"FETÖ aleyhine çalıştı"

İddianamede gazeteci Zihni Çakır’ın suikasttan bilgisi olduğunu belirttiği FETÖ üyeliğinden hükümlü eski Emniyet müdürü Bayram Özbek, gazeteci Çakır’la kitaplarının aynı yayınevinde basılmasından dolayı tanıştığını kaydetti. Çakır’a yönelik Özbek, "Yalan yanlış bilgileri pazarlayan bir insan. Kendisini polise pazarlamaya çalışan bir tipti. Önce Ergenekon aleyhine sonra FETÖ aleyhine çalıştı" ifadelerini kullandı.