Gündem

Hablemitoğlu sanığının eşi ve oğlu Beştepe’de törene katılmış, Erdoğan'la fotoğraf çektirmiş

"Bozkır’ın eşinin ve oğlunun hangi sıfatla törene davet edildiği anlaşılır gibi değil"

4. Uluslararası İyilik Ödülleri törenine katılan Aleksandra Bozkır sosyal medya hesabından fotoğrafları paylaşmış

08 Ağustos 2022 09:54

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Necip Hablemitoğlu suikasti sanığı Nuri Gökhan Bozkır'ın eşi Aleksandra Bozkır ve oğlunun 13 Mart 2018'de Beştepe'de 4. Uluslararası İyilik Ödülleri törenine katıldığını ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirdiklerini yazdı. 

Saymaz yazısında, "Necip Hablemitoğlu suikastinin şüphelisi Nuri Gökhan Bozkır, geçen ocak ayında MİT tarafından özel operasyonla Ukrayna’dan Türkiye’ye getirildi.Bozkır, alınan ifadesinde cinayet öncesi  hurdacı kılığında keşif yaptığını ve tetikçiyi cinayet mahalline götürüp saldırı sonrasında evine bıraktığını ileri sürdü. Bozkır’ın iddiaları üzerine soruşturma genişletildi. Emekli Albay Levent Göktaş, bu kapsamda aranıyor. Bozkır’ın yakalandığını Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye duyurdu. Erdoğan, şöyle dedi: 'MİT uzunca süredir suikastin zanlılarından olan Nuri Gökhan Bozkır’ın izini sürüyordu. İstihbaratımız bu kişinin Ukrayna’da saklandığını tespit etti. Bu kişi Hablemitoğlu cinayetinin zanlısı olarak hesap veriyor.'Bozkır, 2015 yılında Şanlıurfa’da soğan yüklü tırlarla patlayıcı madde taşındığı iddiasıyla açılan davada yargılandığı için Ukrayna’ya kaçmıştı. Silah ticareti ile suçlanan Bozkır, Türkiye’nin çıkardığı Kırmızı Bülten üzerine Kiev’de üç ay tutuklu kalmıştı. Ev hapsi tedbiriyle bırakılmıştı." ifadesini kullandı. 

Saymaz şunları kaydetti:

"O aranırken, Ukraynalı eşi Aleksandra ile oğlu L.’nin Türkiye’de olduğu ve 13 Mart 2018’de Beştepe’de gerçekleştirilen Türkiye Diyanet Vakfı’nın organize ettiği 4. Uluslararası İyilik Ödülleri törenine katıldığı anlaşıldı.

Tabii ki Aleksandra Bozkır’ın eşinden, oğlunun da babasından ötürü suçlu olduklarını iddia etmiyorum. Ancak Bozkır’ın eşinin ve oğlunun hangi sıfatla törene davet edildiği anlaşılır gibi değil. Bozkır ailesine yapılan bu ‘iyiliğin’ bir izahı olmalı!"

TIKLAYIN | Hablemitoğlu Dosyası | Açılmasına katkı sağladığı altın madenine mücadele ettiği Gülen cemaati nasıl hâkim oldu, ABD ne için devreye girdi, suikast öncesinde ve sonrasında neler yaşandı?