Gündem

Hablemitoğlu davası sanığı Bozkır firar etti

19 Mayıs'ta cezaevinden tahliye edilen Bozkır hakkında, bu gelişmenin ardından tekrar tutuklama kararı çıkarıldı

06 Temmuz 2023 21:17

Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturma kapsamında MİT tarafından Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilen ve açılan dava sırasında tahliye edilen Eski Özel Kuvvetçi Nuri Gökhan Bozkır, Şanlıurfa’da yargılandığı soğan TIR'ları davasından hüküm giyince firar ederken, hakkında tekrar tutuklama kararı çıkarıldı.

Hablemitoğlu davasına bakan Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi de ayda 1 imza ve il dışına çıkmama şeklindeki adli kontrol kararını ihlal ettiği gerekçesiyle Bozkır hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Hüküm giydi, kaçtı

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin soruşturma sürerken MİT operasyonuyla Ukrayna’dan getirilen Bozkır, 19 Mayıs tarihinde bu davanın diğer tutuklu sanıklarıyla birlikte tahliye edilmişti. Tahliye kararından bir hafta sonra Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi, kamuoyunda soğan tırları davası olarak bilinen davayı karara bağlamış ve Bozkır’ı 21 yıl 9 ay hapse mahkum etmişti. Bozkır hakkında hükümle birlikte tutuklama kararı çıkmıştı.

Bozkır’ın hakkındaki tutuklama kararının ardından kayıplara karıştığı ortaya çıktı. Nuri Gökhan Bozkır'ın firar ettiğini 10Haber'den Ersin Eroğlu duyurdu. T24'ün aldığı bilgilere göre de davaya bakan Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün Bozkır hakkında adli kontrol hükümlerini ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.

Öte yandan Hablemitoğlu davasında “ayda bir en yakın karakola imza vermek ve ikametinin bulunduğu ili terk etmemek” şartıyla serbest bırakılan Bozkır, adli kontrol şartını da ihlal etti.