Dünya

HaberTürk yazarı Yılman: Mahsa Amini’nin öldürülmesi yıllardır birikmiş olan bir öfkeyi taşırdı

"İran Halkı, Mahsa’nın saçları üzerinden başlayan bu hareketi devam ettirip ülkelerini demokratik, laik bir rejime döndürmeyi mi başaracak? Yoksa sonunda mevcut iktidarın hegemonyasına boyun eğip aynı rejimle yaşamaya mecbur mu kalacak?"

26 Eylül 2022 11:06

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, "İran’da şu anda yaşananların tek sebebi ahlak polisinin saçları görünüyor diye Mahsa Amini’yi katletmesi değil. Mahsa bir kıvılcım oldu." değerlendirmesini yaptı.

Yılman yazısında, "Bir bahane… Çünkü ülkede sadece yaşam tarzlarıyla, özgürlüklerle ilgili sıkıntı yok. Ekonomide de işler çok kötü durumda. Şu anda herkes sokakta! Gelir eşitsizliğine, pahalılığa, işsizliğe, kayırmacılığa, nepotizme, yolsuzluklara isyan eden de… Adalet ve insan hakları konusunda talepleri olanlar da… Yani değerli okurum... Mahsa Amini’nin öldürülmesi yıllardır birikmiş olan bir öfkeyi taşırdı ve 43 yıldır iktidarda olan baskıcı, otoriter İslam Rejimi’ne karşı çok radikal bir başkaldırıyı beraberinde getirdi. Bakalım sonu nereye varacak? İran Halkı, Mahsa’nın saçları üzerinden başlayan bu hareketi devam ettirip ülkelerini demokratik, laik bir rejime döndürmeyi mi başaracak? Yoksa sonunda mevcut iktidarın hegemonyasına boyun eğip aynı rejimle yaşamaya mecbur mu kalacak? Bekleyip, göreceğiz..." ifadesini kullandı.