Gündem

HaberTürk yazarı Yılman: Erdoğan, 2 ay sonra ekonomik göstergeler biraz iktidar lehine dönerse gece yarısı aldığı bir kararla; “Seçime gidiyoruz!” da diyebilir

10 Haziran 2022 11:45

HaberTürk gazetesi yazarı Sevilay Yılman, “ben olsam muhalefetteki partilerin yerinde… Fazla rehavete kapılmam. Unutmayalım... Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi; “Siyasette 24 saat uzundur. 2 ay ise çok kısa!” Cumhurbaşkanımız bugün böyle diyebilir ama 2 ay sonra ekonomik göstergeler biraz iktidar lehine dönerse gece yarısı aldığı bir kararla; 'Seçime gidiyoruz!' da!" düşüncesini dile getirdi.

Yılman yazısında, "Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı seçiminin zamanında yapılacağını ve kendisinin de aday olacağını açıkladı. Adaylık kısmı sürpriz değil tabii.Malumun ilamı oldu. Ama seçim tarihi konusunda bu kadar net konuşmasını enteresan buldum. Çünkü ben de erken seçim olacağına inananlardanım. Ki, bunu epeyce bir zaman önce, AK Parti'deki haber kaynaklarımdan aldığım kulislere dayanarak yazmıştım. Hatta ve hatta tarih bile vermiştim. Açıkçası yanıltıldığımı düşünmüyorum... Bence böyle bir karar vardı ama tabii o karar o günkü şartlar üzerinden yapılan öngörüler neticesinde alınmıştı." ifadesini kullandı. 

Yılman şunları kaydetti:

"Ee öngörüler pek tutmadı. Bayağı bir şaştı ve pek tabii karar da ona göre revize edildi. Ya da ne bileyim... Belki de Erdoğan yine hep sevdiği şeyi yapıyor. Şaşırtıyor. O yüzden ben olsam muhalefetteki partilerin yerinde… Fazla rehavete kapılmam. Unutmayalım... Rahmetli Süleyman Demirel’in dediği gibi; “Siyasette 24 saat uzundur. 2 ay ise çok kısa!” Cumhurbaşkanımız bugün böyle diyebilir ama 2 ay sonra ekonomik göstergeler biraz iktidar lehine dönerse gece yarısı aldığı bir kararla; “Seçime gidiyoruz!” da!"