Gündem

HaberTürk yazarı Yılman’dan Millet İttifakı’na: Her konuda mutabakat var adayda neden yok?

“Altılı Masa’ ya da ‘Millet İttifakı’ adayını açıklamadığı sürece yapılan hiçbir toplantının, açıklamanın, beyanın vatandaşın ruhuna dokunması mümkün değil!”

02 Şubat 2023 10:51

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman,Altılı Masa’ ya da ‘Millet İttifakı’ adayını açıklamadığı sürece yapılan hiçbir toplantının, açıklamanın, beyanın vatandaşın ruhuna dokunması mümkün değil!” değerlendirmesini yaptı. Millet İttifakı'nın açıkladığı Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin kendisini heyecanlandırmadığını belirtti.

Yılman yazısında, "Nasıl bir mutabakat ve içeriğinde neler var?' sorusuna dair pek bir şey yazmaya niyetim yok zira yazılan yazıldı ve hatta o gün toplam 240 sayfadan oluşan metin partilerin temsilcileri tarafından satır satır okundu salonda. Heyecanlanıp heyecanlanmadığımı merak ediyorsanız eğer cevap vereyim: Hayır! Hiç heyecanlanmadım. Çünkü heyecanlandıracak sıra dışı hiçbir şey bulamadım ben o mutabakatta. Bildiğimiz, beklediğimiz ve olması gerekenler sıralanmıştı. Sürpriz yoktu yani... Ha, sıra dışı bir şeyler olsaydı farklı mı olurdu bendeki duygu? Olabilirdi ama netice şu ki: Olmadı. Aksine hayal kırıklığı yaşadım. Mesela; 'İstanbul Sözleşmesi' gibi son derece kıymetli bir sözleşmenin üzerine edilmiş tek bir cümle bile yoktu! Ya da 'Kürt Sorunu'nun çözümüne dair ortak bir öneri… Ya da halkın en büyük sorunlarından biri olan başıboş sokak köpekleri meselesinin nasıl hallolacağına dair radikal, net bir yöntem... Belli ki anlaşmaya varamamışlar bu konularda." düşüncesini dile getirdi.

Yılman şu ifadeleri kullandı:

"Herhangi bir partinin holiganı olmayan sıradan vatandaşın, “Aday kim aday? Adayı önümüze koymadıktan sonra neye heyecan yapacağım, neye umut bağlayacağım?” Serzenişlerine de yerden göğe kadar katılıyorum! İster kabul edilsin ister edilmesin… Bu toprakların genetiğinde bir lider eşliğinde yürümek gibi bir gelenek vardır. Ve bu gelenek dolayısıyla da lideri belli olmayan bir oluşum ağzıyla kuş tutsa da toplumda istenilen beklentiyi yaratamaz! Hülasa “Altılı Masa” ya da “Millet İttifakı” adayını açıklamadığı sürece yapılan hiçbir toplantının, açıklamanın, beyanın vatandaşın ruhuna dokunması mümkün değil!"