Gündem

HaberTürk yazarı Par’dan AKP’li Çelik ve Nabi Avcı'ya: Kusura bakmasınlar, uygulamadaki pratikler onların anlattığı gibi değil

Ömer Çelik - Nabi Avcı

31 Mayıs 2022 14:42

HaberTürk gazetesi yazarı Kübra Par, son zamanlarda sanatçıların konserlerinin peş peşe iptal edilmesi ve Eskişehir'de yoga yapanların engellenmesini köşesine taşıdı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ve AKP'li Nabi Avcı'nın açıklamalarına yer veren Par, "Kusura bakmasınlar, uygulamadaki pratikler onların anlattığı gibi değil" değerlendirmesini yaptı. 

Par yazısında, "Dün eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, tıpkı Ömer Çelik gibi bir açıklama yaptı. "O gün burada çalışan bir arkadaşımız, kendisine ‘Burada CİMER’e şikâyet var’ diye söylendiği için, herhalde yanlış anlamış. Çimlere basmak da yoga yapmak da yürümek de koşmak da yasak değil” dedi.Her ikisinin de özgürlükleri benimseyen siyasetçiler olduğundan şüphem yok. Ömer Çelik’in onlarca açıklamasını örnek gösterebilirim. Nabi Avcı ise entelektüel ve kibar kişiliğiyle tanıyıp sevdiğim bir s iyasetçi. Fakat kusura bakmasınlar, uygulamadaki pratikler onların anlattığı gibi değil. Bu makas farkını kapatmak için içeriyle hesaplaşmaları, kendilerinin de kabullenmediği bu tür vakalara müdahale etmeleri gerekir. Aksi inandırıcılık problemi yaratıyor." ifadesini kullandı.