Gündem

HaberTürk yazarı Kübra Par: Eskişehir’de 'yoga yasağı' pek zannettiğimiz gibi değilmiş...

"Mesele ‘ahlâk’ veya ‘yaşam tarzı’ değil, daha ziyade alan paylaşma"

04 Haziran 2022 13:34

HaberTürk yazarı Kübra Par, AKP Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nabi Avcı, vakıf sorumluluğundaki Dede Korkut Parkı’nda yoga yapanlara izin verilmediğine ilişkin görüntüler hakkında yaptığı görüşmeyi aktarırken, "Olayın pek bizim zannettiğimiz gibi bir ‘yaşam tarzına müdahale’ meselesi olmadığını anladım" dedi. 

Par, diğer parklarda yere örtü ya da mat sermek yasak olduğundan Dede Korkut Parkı'nın Eskişehir'de yoga yapılan tek park olduğunu aktarırken, CİMER'e bir vatandaşın "Ben spora veya yogaya karşı değilim ama gruplar toplu olarak etkinlik yaptığında biz oturacak yer bulmakta güçlük çekiyoruz. Tedbir alın; bu işler düzenli yürüsün" diye talepte bulunduğunu belirtti. 

"Yani mesele ‘ahlâk’ veya ‘yaşam tarzı’ değil, daha ziyade alan paylaşma..." diyen Par, şöyle devam etti:

"Bunun üzerine Dede Korkut Vakfı, parkta zaten Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün de zaman zaman etkinlikler yaptığını, her şeyin kontrol altında olduğuna dair bir cevap yazıyor. Bu arada Eskişehir’deki ücretli bir yoga kursu toplu etkinlik yapmak için parka gidiyor. O sırada nöbetçi olan yaşlı bekçiye birileri 'CİMER’e şikâyet var, müsaade etmeyin' diyor.

‘Cumhurbaşkanlığı, CİMER’ gibi ifadeleri duyan yaşlı güvenlik görevlisi de 'Aman bana söz gelir' paniğine kapılıp grubu dışarı çıkarmaya çalışıyor ve olay büyüyor. Biz de elbirliğiyle meseleyi 'AK Parti yogayı yasakladı' noktasına taşıyoruz.

Nabi Bey işin artık mizahını yaparak 'İnşallah bu olaydan sonra Eskişehir’deki diğer parklarda da yere mat serme kısıtlaması kaldırılır da halkımız özgürce orada da yoga ve piknik yapabilir' diyor."

Yazının tamamı için tıklayın.