Politika

HaberTürk yazarı Kübra Par: AK Parti kadrolarına dönük sert çıkışlar, hesap sorulacağına dair açıklamalar kararsız seçmeni ürkütüyor

"Kararsızların bir türlü muhalefete yönelmemesinin temel nedenlerinden biri de bu bir sertleşip bir yumuşayan dil zaten..." 

29 Haziran 2022 09:33

HaberTürk yazarı Kübra Par, Mavi Marmara’da hayatını kaybeden Çetin Topçuoğlu’nun ailesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mavi Marmara ile muhafazakârları ikna edip edemeyeceğini değerlendirdiği yazısında, "Mavi Marmara meselesi etkisini yitireli yıllar oldu. Muhafazakâr camia arasında Kudüs meselesi nedeniyle İsrail hassasiyeti hep canlı olsa da Mavi Marmara olayı küllendi gitti. Kaldı ki Filistin meselesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendi tabanını ikna etmekte güçlük çektiği bir tablo söz konusu değil" dedi. 

Par, şunları kaydetti:

"Sadece Mavi Marmara meselesi değil, helalleşme veya muhafazakâr kadınlara çağrıları da AK Parti tabanında ana muhalefet liderinin beklediği etkiyi yaratmıyor çünkü CHP içinde bu çıkışlardan hiç hazzetmeyen hatırı sayılır oranda insan var. Muhafazakârlar da bunu görüyor.

Ayrıca AK Parti kadrolarına dönük sert çıkışlar, hesap sorulacağına dair açıklamalar kararsız seçmeni ürkütüyor. Kazanımlarını kaybedecekleri duygusunu körüklüyor. Kararsızların bir türlü muhalefete yönelmemesinin temel nedenlerinden biri de bu bir sertleşip bir yumuşayan dil zaten..." 

Yazının tamamı için tıklayın.