Politika

HaberTürk yazarı Karaca: Dünya görüşleri ve hayat tarzları farklı olan altı partinin uzlaşı metnini, 'şu neden yok' diye eleştirmek doğru değil

"Bu çalışmanın topluma değmesi için etkili bir iletişim stratejisi gerekiyor"

01 Şubat 2023 14:37

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nin sunumu konusunda, "'Bir tutturdunuz aday kim diye, oysa önemli olan buradaki çalışmalar' deniliyorsa, bu çalışmaların toplumla buluşmasını, topluma değmesini sağlama bağlamında daha etkili bir iletişim ve etkileşim stratejisi geliştirilmesi gerekiyor" dedi.

"Kusurlu demokrasimize kıyasla kusursuz bir mutabakat tecrübesi" başlıklı köşe yazısında metnin içeriğini de değerlendiren Karaca, şunları kaydetti:

"Asgari müştereklerden ortaya çıkan politika metni içerdiği reformlar, çözüm önerileri ve planlar açısından ülkenin hukuk-adalet-yargı krizini, kamu yönetimi, şeffaflık ve denetim krizini ve herkesin canını farklı derecelerde yakan ekonomik krizi aşma potansiyeli bakımından gayet donanımlı bir metin.
...
Bana göre, dünya görüşü, hayat tarzı, teamülleri ve gelenekleri, hassasiyetleri hatta belki, 'özgürlük' 'güvenlik' gibi temel kavramlara yükledikleri anlamlar bile farklı olan altı farklı partinin, 'uzlaşabildikleri' konular üzerinde oluşturdukları bir metni, 'şu neden yok, bunun adı geçmemiş, buna yer verilmemiş' diye eleştirmek doğru değil.

Zira adı üzerinde bu bir, 'asgari müşterekler' listesi. Ve müştereklerin üç beş madde değil, binlerce madde olması ülke adına çok umut verici."

Yazının tamamı için tıklayın.

TIKLAYIN - T24 yazarları Millet İttifakı’nın Mutabakat Metni’ni değerlendirdi